Nakładanie pasty ps4

Mam pytanie bo… ostatnio Czyściłem moja ps4 I przy okazji wymieniłem pastę i termopady.
(Wymienialem pastę pierwszy raz)
I po nałożeniu pasty polozylem płytę na radiator I przycisnelem żeby się rozeszły dobrze No i tylko odchiliłem płytę żeby sprawdzić czy nie złamało albo czy nie za dużo założyłem pasy, przypominam robilem to pierwszy raz. Teraz tak sie zastanawiam czy jak odchililem I ponownie polozylem płytę czy ta pasta jakoś inaczej się nie rozłożyła I czy to dobrze czy źle czy nic nie szkodzi?
Nw czy to ważne Ale napisze w razie co: rozmawiałem pastę na cały procesor i krople na środek dałem I była to pasta thermal grizzly ps4 fat

Jak nałożysz pastę i dociśniesz chłodzenie/radiator do procesora/chipu, nigdy nie unoś z powrotem do góry, nie poprawiaj, nie przesuwaj. Jeśli to zrobiłeś, całą procedurę zacznij od początku - łącznie z czyszczeniem i nałożeniem nowej pasty. Inaczej ryzykujesz, że w paście powstaną pęcherzyki powietrza, które będą świetnie izolować i utrudniać oddawanie ciepła.

A żebym zebrał to pastę na środek spowrotem I do okola wyczyscil?

Jak gom1 napisał. Po takim manewrze od nowa robisz procedurę czyli usuwasz całą pastę plus oczyszczasz radiator i chip np. IPA i nakładasz pastę. Pasta pod naciskiem chłodzenia bardzo dobrze się rozłoży.