Napędy nie chcą się instalować

Cześć

Mam problem z moim napędem. Mianowicie podczas każdego uruchamiania systemu wyskakuje błąd że windows nie zainstalował poprawnie napędu. Dodatkowo zamiast pokazywać w moim komputerze że jest to napęd dvd pisze że jest to stacja cd. Płyty dvd i cd czyta poprawnie ale irytujące jest ciągłe wyskakiwanie tych okien podczas uruchamiania. Najnowszy firmware do mojego napędu(Lite-on dvd shd 16p1s) czyli gs07 zainstalowany i nic to nie pomogło. Warto też wspomnieć że przez to że jest coś z napędem nie moge podczas instalacji Windowsa 7 wybrać dysku do instalacji.

Drugim problemem są 2 napędy których tak naprawdę nie mam. Posiadam dwa napędy fizyczne dvd i cd które są widoczne jako stacje cd i cd-rw, dodatkowo jeden napęd od dameon toolsa, i 2 niewiadomo skąd. Te dwa niechciane napędy to stacja dvd i cd. Dodatkowo w trakcie dodawania nowych napędów w dameon toolsie też wyskakuje błąd podczas instalacji sprzętu. Jakby ktoś wiedział jak poprawnie zainstalować ten napęd i usunąć te dwa napędy byłbym bardzo wdzięczny.

kaktus92 ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.