Napełnianie tuszu drukarki samemu

Witam. Mam Epsona sx 218. Czy jakby kupić taki tusz w butelce to da się w tej drukarce napełniać cartridge i czy jest to opłacalne? Jeśli tak to jak?

http://allegro.pl/kartridze-resetujace- … 63535.html czy takie coś byłoby ok?

W opisie aukcji masz napisane, że:

Kupując jedną sztukę na aukcji kupujesz:

1. 4 kartridże z chipami samoresetującymi do wszystkich kolorów T0711-714 (puste)

2. Tusz czarny barwnikowy JETTEC 100ml

3. Tusz czerwony barwnikowy JETTEC 100ml

4. Tusz niebieski barwnikowy JETTEC 100ml

5. Tusz żółty barwnikowy JETTEC 100ml

6. Instrukcje regeneracji

(Umiejętność czytania ze zrozumieniem).

Do zestawu są dołączone 4 (po 1 dla każdego koloru) nieoryginalne cartidge, które po wyczerpaniu same resetują swoje ustawienia i drukarka wciąż widzi je jako pełne.

Zawsze zamienniki są bardziej opłacalne od oryginałów, ale za to jakość może bardzo odbiegać od wzoru.

Jeśli nie będziesz drukował zdjęć z myślą o jakości to kupuj. Ale zważ na to, że i te cartidge często się psują i trzeba kupować nowe, nic nie jest wieczne (no może wyłączając chciwość sprzedawców).

Zdecydowanie nie polecam… ja się bawiłem, w napełnianie i miałem wyjęte 2godz z życia… Wszystko brudne, ręce biurko, dywan. drukarka… Najlepiej kupić zmieniki za te kilka złoty i mieć spokój i się nie denerwować.

Za kilka złoty? śmieszne ja za nieoryginalne tusze płaciłem po 50zł 20zł i dochodziło do 70zł a oryginalne po 100zł jeden wielokolorowy MEDIAEXPERT to żenada lepiej kupić na necie pare sztuk dużo taniej.

Bo ja moge kupić zamienniki na allegro 180ml za 27zł a za 48 już mam 400ml + cartridge od napełniania. Potem litr tuszów można kupić za 45 zł więc sie chyba opłaca, co?

spoko jak tam chcesz. Tylko napełniania wcale nie jest łatwe… Przeciekanie kartridż to standard jest jeśli nie wiem się pod jakim ciśnieniem wstrzykiwać tusz… Różne jakość atramentu nie sa dobre dla głowicy. Zmieniki min. utrzymują taką samą jakość atramentu w każdych seriach, choć zdarzają się wpadki.

Zgadzam sie z przedmówcą , to samo doświadczenie i tylko zszargane nerwy, tylko dla ludzi którzy mają dużo czasu i mało stresu na codzień ;p

http://admicom.com.pl/