Naprawa systemu z płyty instalacyjnej

Witam celem założenia tego postu jest uzyskanie informacji na temat wątpliwości jaka mnie ogarneła dziś , a mianowicie po włożeniu płyty przejściu kilku etapów dochodzę do momentu gdy wyświetla się okno bym wybrał system , który ma być naprawiony.

Moje pytanie dotyczy tego , że jak każdy mam go na C: a poniżej na liście mój system jest wskazany na D: .

Nie wiem czy to prawidłowe wskazanie , czy po prostu wskazywane jest miejsce gdzie jest kopia zapasowa z obrazem i wszystko jest więc ok .

A może to świadczy o jakimś problemie bo wydaje mi się , że w tym miejscu powinno być pokazane że to jednak C:

Będę wdzięczny za pomoc w rozwianiu wątpliwości. :smiley:

Masz partycję 100MB (Zastrzeżona przez system partycja rozruchowa, pod systemem jest niewidoczna) na początku dysku i to ją instalator identyfikuje jako C (to jest pierwsza partycja i jej przypisał literę C).

U mnie jest tak samo.

aha czyli wszystko ok mimo , że w eksploratorze jest jako C ? No mimo to hm startup repair nie wykrywa błędów a mam taki o to problem i nikt na forum nie potrafi zaradzić:

viewtopic.php?f=35&t=539030

tak jak napisał kolega wyżej, u mnie też jest tak samo że system jest pokazywany jak by był na innej partycji/ literze , przy czym z poziomu uruchomionego systemu widać partycja na której jest system jest partycją c a nie ta rozruchowa która jest widziana jako c z poziomu winRE itp.

Dodatkowo może rozpoznawać partycję Recovery jako system.