Powiem Ci, że ten Arctic nawet mały 8 cm, nie wydaje dźwięku. F8 PWM PST
https://allegro.pl/oferta/wentylator-arctic-f8-pwm-pst-80mm-cichy-8621548534
Na razie zostanę na intelu. Coś mi z tymi ryzenami nie grało, i na windows i na linuxie.
Niby szybko, ale zawsze coś nie tak. Takie subiektywne odczucie.
Dziwne, u mnie działa
Pozostaje mi tylko przerobić skrypt do conky’ego, bo jeszcze próbuje szukać odczytów do starego procka.
“Arctic nawet mały 8 cm, nie wydaje dźwięku”
23 decybele to sporo, zwłaszcza że do budy potrzebne są 3 lub cztery.
Przy okazji odkurzania wystarczy przeciągnąć rurą po filtrze.
Z filtrami znacznie mniej kurzu się zbiera w środku, mój nie ma filtrów a córki tak.
Ostatnio czyszczone po roku oba, u córki nie było nic prawie w środku, u mnie łopaty wentylatorów oblepione.
Po czyszczeniu mój zaczął działać ciszej, młodej bez zmian.
Te decybele, to chyba tylko raz usłyszałem po godzinie katowania prime. i to tez ledwo.
Serio sam jestem zaskoczony.
Słysze tylko wiatrak na zasilaczu, ale zasilacz i tak będę zmieniał, to już nie będę grzebał.
ps.
Ktoś jeszcze używa conky? po co?
Na pasku się ma takie rzeczy /procek/ram/sieć/
KDE, Gnome, windows, wszystkie mają
Jak potrzebuję takich informacji to na 2-gim monitorze menedżer zadań odpalam.
manager, albo menadżer. Tak tylko.
Co mam sprawdzać. Na zdrowy rozum, zangielszczenia są chore. tam a wymawiesz jak e, fonetycznie manager -menejdże, czasami bez e na końcu. A Polskie fikołki to tylko menadżer.
Gdzieś tam w szkołach liznęli angielskiego, mieszają od lat i się przyjęło.
Ja już kiedyś miałem tego nie odpalać. Bo wiem, że wystarczy mocy. Ale jakoś z nawyku muszę widzieć gdzie po co i na co. Te kreski i cyferki ledwo się ruszają, ale.
15 lat bylem managerem , z czego 8 lat w Anglii. W Polsce dla mnie lepiej brzmiało
- Panie Kierowniku
Kierownik zadań?
To był przypadek, jak wyjechałem do UK, Zarządzanie obiektami. Od sprzątania po hydraulików i ochronę. Ale to off top.
A w życiu normalnie robiłem coś zupełnie innego.
Dodam, że zaczynałem tam od miotły. Ale to są matoły. I Polak lekko kumający bije ich na głowę.
Teraz polaków tam nie lubią, lubią natomiast czarnych i arabów.
Wyjechałem kilka lat temu i mam kontakt. Ale to nie tak. Jak cie widzą w lepszym aucie w koszuli i krawacie do pracy, to cie nie lubią. Ale ci normalni na budowie to spoko. Piją piwo, robią dzieci i się asymilują.
po Londynie mieszkałem w Preston, dom obok miałem 2 lesby. i ciągle jakas przychodziła do mnie z flaszką się wyżalić
Brakowało jej czegoś.
To normalne, tam są bardziej otwarci. U nas maż bije żonę 5 lat i cisza. Tam to nie przechodzi.
I szlifowałem angielski, bo akcent z północy to jest kosmos.
Po 6 latach w Londynie nie wiedziałem co do mnie mówią.
Fluxbox nie ma, ale razem z Conkym i całym systemem zajmuje po starcie 121 (na laptopie) / 135 (na stacjonarce) MB pamięci. Wciąż ze 3 razy mniej od KDE.