Spróbowałem kilkakrotnie użyć tego narzędzia, by ocenić wydajność systemu, ale jak dotąd wciąż pojawia się taki błąd. PO około tygodniu system nie podsuwa mi żadnego rozwiązania.
Może ktoś zna przyczynę?
Podrzucam komunikaty:
Mój komputer to Lenovo 3000 N 200 - Vista Home Premium
Opisywane tam problemy dotyczą “rozbudowywania sprzętu”, u mnie sprzęt “z fabryki”, dodana jedynie była kość pamięci.
Nigdy nie używałem tego narzędzia, czy wartość tejże wydajności jest zależna jedynie od typu poszczególnych elementów i w związku z tym niezmienna dopóki komputer nie ulegnie rozbudowaniu, czy tez jego wydajność może się zmieniać, w zależności też od instalowanego oprogramowania, czy zużycia części?
Zapomniałem napisać, że po kliknięciu na Narzędzie mam normalne okno z danymi, czyli dane są, wynik “nie szary”; gdy natomiast klikam uaktualnienie, to pojawia się błąd WinSat.
Kolego masz dokładnie tak zrobić jak jest na obrazku, tylko zamiast del all *.all to ma być del all *.xml poprostu błąd za szybko zrobiłem i nie zwróciłem uwagi. A co do cd… to oznacza wyjście z foledru w wierszu polecen, a cd nazwa_folderu oznacza wejście do ferderu.
Mam nadzieje ze Tym razem takie proste działasnie które mozna wykonać w minute wykonasz. Powodzenia
Sterowniki do karty graficznej - moja to nvidia ge force go 7300
W Evereście widzę taką podwójnie i po kliknięciu mam uaktualnienie sterowników i driver update
A te od Visty, to co dokładnie masz na mysli?
pozdrawiam i o cierpliwość proszę;)
– Dodane 25.01.2009 (N) 18:24 –
Spróbowałem uaktualnić oprogramowanie sterownika poprzez menedżera urządzeń - komunikat mówi, że nie ma nowszych.
Nadal sklasyfikowanie sprzętu się nie udaje - proces zatrzymuje się na “ocenie wydajności urządzeń do odtwarzania multimediów” (albo coś podobnego) - czy może to być problem zestawu kodeków - czasami COM Surrogate przestaje mi działać, gdy wchodzę do jakiegoś folderu z filmami - np. z przykładowym video