Nasza-klasa.pl - złe wyświetlanie strony na Operze 9.63


(dudpis) #1

Dziwnie coś mi wyświetla strone, pewnie siora coś namieszała bo siedziała przed chwiłą na kompie. Na IE i kumplom działa normalnie. Proszę o pomoc co z tym zrobić.

Screen:


(Arek F.) #2

Widok > Styl > Tryb autorski


(dudpis) #3

No nie stety nie działa, jest ustawiony autorski :/. Tylko z tą stroną jest problem...


(Ktosio) #4

narzedzia>preferencje>zaawansowane>zawartosc>manager...>znajdujesz nk>usun. opcjonalnie cache wyczysc


(dudpis) #5

Konrad93 , że niby mam Mozillę zainstalować? Za takie rady to dziękuję. Pozdro.

Ktosio w narzedzia>preferencje>zaawansowane>zawartosc>manager...>znajdujesz nk>usun nic nie mam.. Ciasteczka też wyczyściłem i nic. Na IE git jest.

-- Dodane 11.02.2009 (Śr) 22:50 --

Odinstalowanie nic nie pomaga z czyszczeniem rejestru... :confused:


(Kojot) #6

Miałem to samo w Firefoxie, nie używasz może jakiś wtyczek do przeglądarki lub innego oprogramowania, które blokuje reklamy czy spyware?

I czy na pewno nie masz naszej-klasy w Zablokowanej zawartości w Zaawansowanych ustawieniach?


(dudpis) #7

Właśnie nie mam żadnych wtyczek, ani oprogramowania... W opcjach też czysto kurde :/.

-- Dodane 11.02.2009 (Śr) 23:14 --

Dobra dzięki przejechałem Ccleanerem, ale ogólnie i już git jest :wink:. Dzięki jeszcze raz :wink:.


(Kojot) #8

Przypomniałem sobie, że czasami wpisy w pliku HOSTS w katalogu windows/system32/drivers/etc powodują takie skutki. Wpisy dobrze widać w logach z Hijackthis. Tutaj jest artykuł o blokowaniu za pomocą pliku HOSTS:

http://www.searchengines.pl/Blokowanie- ... 11529.html


(niezDarek) #9

taki efekt czasem powodują ciasteczka (cookies)


(dudpis) #10

Nie wiem co to powodowało, ale ciasteczka też wszystkie wywaliło podczas czyszczenia. Najważniejsze, że znam rozwiązanie problemu i już jest git :>.


(niezDarek) #11

błędy wyświetlania strony jak u ciebie w 99% powodują ciasteczka


(dudpis) #12

Kurde znów mam problem, ale tym razem ze stroną Patrz.pl. Jak wejde obojętnie czy w link, czy w http://www.patrz.pl to pisze: :błąd przekierowania czy cuś". Na IE znów normalnie wszystko działa --.--. Jaaaa, ale problemy z tą Operą teraz są, kiedyś takich nie miałem.

To już nie problem ciasteczek bo czyściłem przed chwilą wszystko i nic xD.


(Kojot) #13

A zerknij w HOSTS, bo przekierowania to raczej tam. Wejdź na partycję z systemem dalej Windows/System32/drivers/etc i otwórz plik HOSTS notatnikiem. Czy pod linią:

127.0.0.1 localhost

są jeszcze jakieś wpisy??

Masz może Nortona? Jak miałem zainstalowanego Nortona Internet Security to też zdarzały się błędy z przekierowaniem np: na Gmailu, czasami trzeba było kilkukrotnie klikać w link, by otworzyć stronę.


(dudpis) #14

Nie ma żadnych.


(errata72) #15

Zmień identyfikację przeglądarki dla danej strony. W tym celu kliknij prawym klawiszem myszy na stronie, wybierz "Preferencje dla witryny" (możesz też wcisnąć F12 i wybrać "Preferencje dla witryny"). Przejdź na kartę Sieć (szósta w kolejności, jeśli przy użyciu danej skórki nie widać tej karty, wciśnij Ctl+Tab aby przemieszczać się między kartami). Spróbuj najpierw przedstawiać się jako Firefox lub IE, jeśli to nie pomoże to spróbuj maskowania.

Poza tym to : http://my.opera.com/polski/forums/ jest polskie forum Opery.Powodzenia.


(dudpis) #16

Dzięki errata72 , udało się z Firefoxem. Dzięki wielkie :-).