Witam,mam taki problem że co kilka dni pisze do mnie ktoś podaje się za jakąś Kasię nie znam tej osoby i pisze że mam wejść na jakąś stronę i zarabiać kasę,oczywiście nie wchodzę na te strony,ale ta osoba albo bot jest natarczywa(wy) i ciągle pisze z innego numeru.Co w takim wypadku mogę zrobić??
W gg jest taka opcja jak “Nie pokazuj wiadomości od nieznajomych”… niestety wada jest chyba oczywista. Wiadomość od prawdziwej Kasi też nam się nie pokarze :mrgreen:
Chyba nic, oprócz nie reagowania na takie wiadomości…
Blok?
SeBoLaS
zmienić numer
a co mi da blok jak napisze za chwilę z innego numeru??
na to nie ma rady. możesz jedynie blokować albo pokazywać status tylko znajomym i wtedy może jeśli będzie cię widziała jako niedostępnego to nie będzie pisała
no właśnie a jak ktoś z allegro napisze bo zawsze podaję nr w razie jakiś pytań to się nie dogadamy
Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 22:39
pisze nawet jak jestem niedostępny
Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 22:40
właśnie napisałem do gadu gadu zobaczymy czy odpiszą jak tak to co.(podałem z jakich numerów pisze ta osoba)
sprawdź jej IP (może akurat ma stałe) i wyślij do GaduGadu + jakieś screeny z rozmowami i uzasadnienie
gdybyś korzystał z Mirandy mógłbyś się zaopatrzyć w plugin stopspam i ustawić słowo które przepuszcza do dalszej rozmowy tzn pokazuję się wtedy tobie a osoba która poda to słowo zostaje poinformowana tekstem który sam zredagujesz
A nie lepiej olać taką osobę ?
To jest chyba najlepsze rozwiązanie.
Ja dostaję takie coś:
"Czesc tu Kasia ! :* Jeśli chcesz zarobiać 300-400 zł. dziennie
hmmmm… może ktoś bierze numery z allegro ??
a to taki badziew
a jak można sprawdzic ip osoby na gg???
a poza tym konsekwentnie blokuj wszystkie numery z któych pisze ,w końcu musi jej się odechciec zakladac nowe
Ja jak dostaje taki spam to wchodze na ambicje drugiej osoby i brzydko mówiac jade po niej niektórzy nie wytrzymują i blokuja mnie :lol:
to jest automat który spamuje cała miejscowość nic na to nie poradzisz
Możesz ustawić sobie autorenspondera w konnekcie
tak , to są automaty …
Można nawet takie programiki znaleźć w necie
Żeby spamowaly
skoro spamuje tylko
to wystarczy
nie wpisywac w profilu miejscowosci, tak??
Skasuj wszysykie dane z katalogu publicznego