Natarczywe osoby na Gadu-Gadu

Witam,mam taki problem że co kilka dni pisze do mnie ktoś podaje się za jakąś Kasię nie znam tej osoby i pisze że mam wejść na jakąś stronę i zarabiać kasę,oczywiście nie wchodzę na te strony,ale ta osoba albo bot jest natarczywa(wy) i ciągle pisze z innego numeru.Co w takim wypadku mogę zrobić??

W gg jest taka opcja jak “Nie pokazuj wiadomości od nieznajomych”… niestety wada jest chyba oczywista. Wiadomość od prawdziwej Kasi też nam się nie pokarze :mrgreen:

Chyba nic, oprócz nie reagowania na takie wiadomości…

Blok?

SeBoLaS

zmienić numer :stuck_out_tongue:

a co mi da blok jak napisze za chwilę z innego numeru??

na to nie ma rady. możesz jedynie blokować albo pokazywać status tylko znajomym i wtedy może jeśli będzie cię widziała jako niedostępnego to nie będzie pisała

no właśnie a jak ktoś z allegro napisze bo zawsze podaję nr w razie jakiś pytań to się nie dogadamy

Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 22:39

pisze nawet jak jestem niedostępny

Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 22:40

właśnie napisałem do gadu gadu zobaczymy czy odpiszą jak tak to co.(podałem z jakich numerów pisze ta osoba)

sprawdź jej IP (może akurat ma stałe) i wyślij do GaduGadu + jakieś screeny z rozmowami i uzasadnienie

gdybyś korzystał z Mirandy mógłbyś się zaopatrzyć w plugin stopspam i ustawić słowo które przepuszcza do dalszej rozmowy tzn pokazuję się wtedy tobie a osoba która poda to słowo zostaje poinformowana tekstem który sam zredagujesz :slight_smile:

A nie lepiej olać taką osobę ?

To jest chyba najlepsze rozwiązanie.

Ja dostaję takie coś:

"Czesc tu Kasia ! :* Jeśli chcesz zarobiać 300-400 zł. dziennie !!

hmmmm… może ktoś bierze numery z allegro ??

a to taki badziew

a jak można sprawdzic ip osoby na gg???

a poza tym konsekwentnie blokuj wszystkie numery z któych pisze ,w końcu musi jej się odechciec zakladac nowe

Ja jak dostaje taki spam to wchodze na ambicje drugiej osoby i brzydko mówiac jade po niej niektórzy nie wytrzymują i blokuja mnie :lol:

to jest automat który spamuje cała miejscowość nic na to nie poradzisz

Możesz ustawić sobie autorenspondera w konnekcie

tak , to są automaty …

Można nawet takie programiki znaleźć w necie

Żeby spamowaly

skoro spamuje tylko

to wystarczy

nie wpisywac w profilu miejscowosci, tak??

Skasuj wszysykie dane z katalogu publicznego