Natrętny call center

Witam, w jaki sposób na smartfonie z systemem android 4.2 zablokować natrętny numer z jakiegoś call center? Mam telefon w Play.

Dodaj na czarną listę. Jaki masz konkretnie telefon?

Alcatel one touch pop c 3

Jak masz na liscie odebrane numer to ma opcję blokuj lub czarna lista?

W moim telefonie nie mam takiej funkcji.

Podczas następnej rozmowy mówisz coś w stylu “proszę mnie wypisać ze swojej bazy danych”. Przeważnie to wystarczy.

1 polubienie

Albo spytaj czy rozmowa jest nagrywana i jak tak, to powiedź, że nie wyrażasz zgody - chociaż lepszy rzeczywiście sposób z użyciem RODO (raczej nie będą ryzykować kary do 20 mln € na jednym kliencie).

Najszybszy sposób - jestem niepełnoletni. Rozmowa od razu się kończy.

O ile to nie z infolinii Operatora - ci umieją spytać czy jest w domu rodzić lub właściciel abonamentu (nie wszyscy widać wolą dać dziecku prepaid).

A nawet kiedy będzie optymalny czas by osobą opłacającą abonament porozmawiać (zazwyczaj nie umieją zadzwonić pod inny numer od tej osoby by porozmawiać o innym).

Wybrać stosowną aplikację z Google Play

Ewentualnie powiedzieć, że się dodzwonili na numer służbowy należący do firmy - zawsze rozmowa się kończy.

Albo, że im wpadniesz sprawdzić czy mają wszędzie legalny Windows :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

1 polubienie

U mnie skutkuje “nie mieszkam obecnie w Polsce”.

Ustawienia → Ustawienia połączeń → Odrzucanie połączeń → lista odrzuconych → dodaj (znak plusa) → nowy numer (lub z rejestru)

1 polubienie