Poszukuje nawigacji bądź programu do którego po wpisaniu np.10 punktów docelowych w różnej kolejności wyznaczy najkrótszą trasę z punktu A do punktu E układając B,C,D w kolejności uwzględniając szybkie dotarcie do punktu E. Czy jest taka możliwość i którą nawigację wybrać?
Nie jestem na 100% pewny ale z tego co widziałem kiedyś w Automapie to można dodawać punkt pośredni ale chyba tylko 1, zresztą pobierz sobie z Vortalu demo Automapy i sprawdź. Jednak z tego co zauważyłem wśród wielu kierowców, z którymi miałem okazję jeździć z Polski do Holandii i odwrotnie, to praktycznie każdy z nich, jeśli miał kilka miast do objechania, wyznaczał sobie trasę najpierw na mapie, np. na Google Maps i wg tego co pokazywała mapa ustalał sobie trasę i robił listę, po dojechaniu do celu dodawali nowy punkt w nawigacji.
Pozdrawiam!
Nie polecaj ToToma na Polskę bo się gość pogubi z paczkami. Sprawdź czy AM będzie Ci odpowiadać, da się na trasie ustawić kilka punktów przelotowych bez problemu - na Polske lepszej nawigacji chyba nie znajdziesz.
To może coś od navroada z automapą? Nie są tanie ale za to doskonale wyposażone, automapa z roczną aktualizacją i jak coś trzyletnia mapa navroad na Europę.
Kup, Mio odblokuj i kup Automape. Wiem że najlepsze mapy dostarcza Navteq i TeleAtlas. Co do TomToma to potwierdzam szału ni ma jeśli chodzi o Polskę.
Żadna mapa w nawigacji Ci tego problemu nie rozwiąże. Nawigacje są jeszcze na tyle głupie, że to Ty musisz zaprogramować trasę - navi jedynie może ją skalkulować, ale na pewno nie poukłada punktów pośrednich. Temat, o który pytasz, jest znany powszechnie jako “problem komiwojażera” lub też “problem marszrutyzacji”. Najrozsądniejszym sposobem na tą chwilę jest znajomość topografii i jasny umysł
Kurier Nawigacja GPS do pobrania w Google play używam ja już jakiś czas i maksymalnie wyszukane nią 104 punkty a ponoć można więcej. Jest stworzona dla kurierów i kierowców którzy mają wiele punktów w ciągu dnia. Ustala się pierwszy i ostatni a wszystkie pomiędzy aplikacja ustala po kolei można edytować kolejność.
Hej kolego chciałem się dowiedzieć czy używasz tej nawigacji kurier GPS bo zastanawiam się czy wykupić dostęp jak możesz to daj znać
W razie czego OsmAnd potrafi posortować punkty pośrednie dla uzyskania najkrótszej trasy jeśli miejsc nie jest bardzo dużo to może warto spróbować, bo program w wersji podstawowej jest darmowy.