NBA 2K11 - Sterowanie

Siema, potrzebuję kogoś kto albo wie jak ustawić poprawnie sterowanie w grze NBA 2K11 albo kogoś kto przetłumaczy mi te koszykarskie terminologie.

NBA+2k11+Gamepad+configuration.jpg

NBA+2K11+Controller+configuration.jpg

NBA+2K11+Joystick+Configuration.jpg

i jeszcze kilka pytań :

• Jakim klawiszem lub co odpowiada za zmianę zawodnika ?

• Jak zrobić wsad ?

Pass - Podanie

Fake Pass - zamarkowanie podania/fałszywe podanie

Hopstep - wyskok (?)

Shoot - rzut

Positional Plays/Pick Control - wybranie konkretnego zagrania/sterowanie pickiem(dziwnie działa na PC)

Icon Pass - ikona podania

Clutch - w dużym skrócie-tricki, trzymasz CLUTCH i strzałki ruchu

Sprint - szybki bieg

Wsad robi się SPRINT + RZUT

Za zmiane zawodnika w obronie odpowiada klawisz PODANIA ale nei jestem pewien

LEFT STICK odpowiada za poruszanie się zawodnikiem, RIGHT STICK to tzw. drążek rzutu, służy do wykonywania fajnych zagrań np. rzut z odchylenia czy też tricki pod koszem tzw. post moves

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania wal śmiało, gram w NBA od 2k9 więc sporo na temat gry wiem :slight_smile:

Witam Serdecznie Mam pytanie odnośnie NBA2k12 w który gram od miesiąca :slight_smile:

1. Jak zrobić wsada z podania czyli podrzucam piłkę do góry a drugi zawodnik robi wsada ?

2. Grają zauważyłem jak komputer przy rozpoczęciu z lini białej podaje piłkę która się kula obok zawodnika po ziemi jak to zrobić ?

bruce2

1. to jest alley oop. nie wiem jakie masz sterowanie ale wciskasz CLUTCH + PASS

2. to jest walk the dog czy coś takiego, poszukaj w necie ale to mało daje

Mam pytanie jak moge rozegrać mecz w NBA 2011,z bratem aby on grał na padzie i ja?

Ustawiacie w Quick Game mecz

pad musi byc po jednej a klawiatura po drugiej stronie czyli obydwoje wybieracie swoje drużyny. chba że jeden gra na klawiaturze. ale to nic nie zmienia. Jeśli pad jest podłączony to wystarczy tylko wybrać Quick game i już

Dodane 25.07.2012 (Śr) 13:53

Ustawiacie w Quick Game mecz

pad musi byc po jednej a klawiatura po drugiej stronie czyli obydwoje wybieracie swoje drużyny. chba że jeden gra na klawiaturze. ale to nic nie zmienia. Jeśli pad jest podłączony to wystarczy tylko wybrać Quick game i już