Neo256 - rozlanczanie, duzo na cmd=>netstat (log hj&s


(Lakis90) #1

witam, mam jakis problem z neo moja, (256), dzwonilem na infolinie, kazali sprwadzic cmd=>netstat (duzo jakiegos syfu, same tcp ilosc wacha sie od jakis 5-30+)

problem: rozlancza co 1-15min (losowo, czasami rozlancza odrazu prawie, a czasem chodzi nawet z godzine- b. rzadko); avast blokowal/blokuje jakies "dcom exploited [jakis adres z cyferek] tcp"

log z avasta (ostatnie ataki, z oslony sieciowej)

co juz zrobilem: log HijackThis v1.99.1 (ponizej) oraz Silent Runners.vbs tez ponizej; zainstalowalem (uruchomilem) wwdc.exe (w jakims topicu znalazlem - wszytko mam zielone ikonki i ustawione na disabled; moge przelaczyc na enable),

predzej mialem nortona, i wtedy elegancko mi blokowal te ataki, ale trialowa wersja ma tylko 14dni, a nie chce mi sie robic formata co 2tyg... (zreszta chyba to nie na tym polega, wole sie problemu pozbyc)

zrobilem format c:/q w dosie (+ wszytkie dyski tak samo), zaisntalowalem wszytko od nowa, z NA BANK (predzej z niej instalowalem, kupel tez, i wszytko gralo (kumpel ma teraz czystego kompa, tylko ja mam jaies problemy) nie zarazonej plyty (win xp sp2)- jednak to nic nie pomoglo;/

jak narazie to nie rozlancza (po uruchomieniu wwdc.exe) ale prosze o spr logow, i jakies doradzenie co zrobic, jesli sie da;)

ps: dodatkowy maly problem mam, ale to chyba nie od tego-ostatnio mi neo muli, transfer ~2kB/s (predzej smigalo ~30kB/s) ale to od jakis 3-4dni tak, z rozlanczaniem mam problem od miesiaca gdzies (predzej mi tez cos rozlanczalo po formacie, ale po okolo tyg sie uspokajalo i smigalo normalnie, teraz widze ze to chyba przypadek byl;/)

avast, ani norton2007 nic nie wykryl, tylko mi ataki blokuje (norton skutecznie, a avast i tak w koncu sie poddaje;/)

pozdrawiam,

lakis90


(PaPuX) #2

Jak używasz tego antywira to licz się że połączenia internetowe będą zaniżane nawet do 70%.

Proponuje comodo antywirus darmowy, wystarczy się zarejestrowaćtak samo jak w avascie.


(Lakis90) #3

chyba problem rozwiazany, bo juz prawie 3h dziala bez rozlacznia. wwdc.exe chyba pomogl;) chyba ze cos w logu jest, to jak komus sie sprawadzac chce to niech luknie:P

pozdrawiam

lakis90


(Joan Sunshine) #4

Logi czyste :wink:


(Lakis90) #5

dzieki Joan :wink: