Neostrada 1mb, wysoki ping, wolno dzialajace strony, log


(system) #1

A więc moim problemem jest wolno działający internet (WINDOWS XP PROF SP3), hmmm nie wiem od jakiego to czasu, ale zauważyłem to gdy u mojej dziewczyny na łączu takim jak ja, mam neostradę 1MB wszystko chodziło dużo lepiej. Jak coś ściągam owszem mam transfery czasami po 120kb/s ale ze stronami dużo gorzej, ostatnio nawet wynik ze speedtest jest przerażający, a chodzenie po stronach staje sie żmudne:

wynik speedtest.net : http://www.squirrel.webd.pl/net.JPG

prosiłbym o sprawdzenie logów, gdyż nie wiem czy nie jest to wina mojego oprogramowania, dzwoniłem do obsługi neostrady i mówili że z moim łączem jest wszystko w porządku i że pewnie to wina oprogramowania, ale nadmieniam że na partycji D: mam świeżo zainstalowanego windowsa 7 i niestety dzieje się to samo :confused:

info z rsit http://www.wklej.org/id/262803/

log z rsit http://www.wklej.org/id/262804/

log z combofix http://www.wklej.org/id/263183/

log z hijackthis http://www.wklej.org/id/263184/

z góry dziękuję za pomoc


(Monczkin) #2

pawel009 , na forum używamy polskiej pisowni. Proszę poprawić błędy i zacząć jej używać. Zapoznaj się z regulaminem forum.


(deFco247) #3

Combofixa nie używamy jako narzędzia do stworzenia loga.

post1784877.html#p1784877

ComboFix - ogólne zasady działania i tworzenie loga

W logach jest czysto.

Zastosuj OTC oraz TFC.

Wykonaj pełny skan Dr.Web CureIt.

Gdy będą wirusy, pokaż raport.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).


(system) #4

A wiec zrobiłem wszystko jak mi pokazałeś i niestety dalej to samo :confused: ping 151ms wzwyż,

Dr Web nic nie pokazał zainfekowanego,

dzwoniłem do neostrady to dalej mówia że u nich wszystko w porządku, i żebym wpisał netstat -a i policzyl ile mam UDP, że przy wyłączonych wszystkich programach korzystających z internetu powinienem mieć ich 0

a mam :

http://www.squirrel.webd.pl/zzz.JPG i ze to w tym problem:]

uzywam tylko autoconnekta do łączenia