Neostrada 512 rozłączanie się


(Smackmybitchup) #1

witam,

juz mi nerwów dużo nie zostało wiec pisze tutaj z nadzieją ze mi pomozecie. wymienilem juz modem na nowy z tpsa i dalej mam to samo. net co jakis czas sie rozlacza (najpierw spada transfer do zera i pozniej rozłącza) i nie daje zadnego komuniklatu o bledzie ( tylko ze nastapilo rozlaczenie). pomyslalem ze to wina antyvira, ale nie. w biose nie ma za duzo ustawien jesli chodzi o usb. prosze o pomoc


(Sebos99) #2

Aplikacja dostępowa usunięta tak?


(model12) #3

Witam!!Poczytaj i zastosój się do rad zawartych w tym temacie a nie będzie więcej problemów.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 300#654300


(Smackmybitchup) #4

tak usunięta.

prosze o pomoc


(Yarecki2) #5

Zastosuj się do tego tematu co miałes podany w poprzednim z postów i dobrze ze tą aplikacje wywaliłeś bo ona tylko zajmuje zbędne miejsce.

Instaluje sie sam dsl i do tego AutoConnecta i powinno smigac,a jak nie to wywal to przez okno i zmień na netie :smiley: .

AutoConnect będzie sam automatycznie włanczał po starcie systemu neostrade i w przypadku rozłączenia połączy ponownie.

Mozesz zastosować się do tego:

http://cybertrash.pl/Tata/Neostrada%20T ... rady..html


(Smackmybitchup) #6

to nie jest problem tego typu, ze wywalic sterfe neostrdy i zaisntalowac autoconnecta. to juz dawno zrobilem i nic nie pomaga.

prosze o sprawdzenie loga a nie wypisywanie po raz kolejny o zainstalowaniu autoconnecta. naprawde moje poszukiwania przyczyny rozlaczania poszly w bardziej zaawansowanym stopniu niz wam sie wydaje.


(Szefu18) #7

Witaj,

z tego co widzę po logu masz laptopa, i to bardzo podobnego do mojego.

u mnie neo w ogóle nie chce działać :wink: a to ze względu na to że modem, który daje kochana tepsa jest straszliwie prądożerny. Usb powinno dawać prąd ~500mA. W lapie takiego natężenia już nie otrzymamy - max 340mA (mierzyłem z ciekawości).

To tyle ode mnie... zmień modem na taki z własnym zasilaniem.


(Smackmybitchup) #8

o to ciekawe, a jaki modem miałeś? bo ja mam ZTE ZXDSL. Czyli proponujesz kupno np takiego czegoś jakbym chciał przez wifi pozniej??

w dalszym ciągu proszę o sprawdzenie loga pod kątem nieprawidłowości!


(Paweł0303) #9

Ja mam ten sam problem co koolzoli. Neo rołącza mi się w identyczny sposób, dzisiaj już moze z 5 razy. Wydaje mi się, że to wina jakiegoś "robaka". Wie ktoś co z tym zrobić?

P.S. Przed chwila zainstalowałem ZoneAlarm PRO, może pomoże

Złączono Posta : 29.11.2007 (Czw) 18:02

niestety nie pomogło.

Dodam jeszcze, że po rozłączeniu gdy chcę wyłączyć system to pojawia się komunikat błędu Connections Tray, jest to błąd typu "zakończ teraz", później gdy system sie zamyka jest "trwa zapisywanie systemu windows" i tu nic sie nie robi, komp się nie wyłącza


(Smackmybitchup) #10

to raczej nie jest wina ani wirusa ani

.

prosze o sprawdzenie loga!

Złączono Posta : 02.12.2007 (Nie) 22:49

mógłby ktos mi sprawdzic loga?