Neostrada błąd 680


(Januszstaraszek) #1

Mam problem z zainstalowaniem neostrady na moim windowsie xp

Zrobilem sobie formata na moim laptopie hppavilion Entertainment PC i zainstalwoałem neostrade na modemei USB F@st 800. Niestety ciagle wyskakuje mi błąd 680. Dziwne bo na drugim laptopie zainstalowalem w taki sam sposob i wszystko chodzi ok. Probowalem przeinstalowac ta neostrade jednak nic to nie dalo. Przed formatem wszystko dzialalo ok. Czego moze to byc przyczyna?

Dioda ADSL nie swieci sie, mruga ale potem przestaje sie w ogole swiecic


(Adasbimbajs) #2

mam nadzieje ze to jest błąd HTTP 680.prosze sprawdzic czy nie ma uszkodzonych łącz.jak łącze nie jest uszkodzone dioda ADSL powinna się świecić cały czas.


(Januszstaraszek) #3

Tak jest to bład HTTP 680. Ale po podłaczeniu do komputera drugiego wszystko dziala ok. Problem w tym ze nie mam plyty(nie dostalem przy zakupie komputera) do zadnych sterowników poza neostradą (ogolnie jest zainstalowany xp i neo i tyle).


(Sp5fw) #4

1.Odinstaluj neostradę i sterownik od modemu

  1. pobierz sterownik - http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... ?_a=553236

  2. wyczyść rejestry np. ccleaner

  3. zainstaluj ręcznie pobrany sterownik modemu

  4. utwórz połączenie internetowe ręcznie (przykład) - http://cybertrash.pl/Tata/Neostrada%20T ... rady..html

Powodzenia


(Olixxx94) #5

U mnie nic nie dawało rady, aż w końcu musiałam zadzwonić do TPSA i gdy zrestartowali łącza, to yło już wszystko oki


(Januszstaraszek) #6

Zrobiłem tak, ale teraz wyskakuje mi bład 619


(P Grotkowski) #7

Radzę od początku stworzyć połączenie sieciowe dla neostrady. Tutaj masz instrukcję dokładnie co masz zrobić.


(Sp5fw) #8

Prawdopodobnie masz uszkodzenie na łączach neostrady. Zgłoś problem do TP-sy.


(niezDarek) #9

tp teraz prawie cały czas majstruje w kablach i możliwe że to problemy przejściowe więc jeśli dalej nie będziesz miał połączenia internetowego zadzwoń i dowiedz sie czy nie trwa przypadkiem wymiana okablowania w twoim rejonie


(Januszstaraszek) #10

I czy to jest możliwe że na tym samym kablu, na tym samym modemie i na tym samym gniazdku wszystko działa ok na drugim laptopie... ?


(niezDarek) #11

a no fakt no to stwórz drugie połączenie z internetem jak nie pomoże to przeinstaluj sterowniki od modemu