Neostrada i proxy

żeby szybciej stronki sie ładowały mozna na neo ustawic proxy, może mi ktos podać wszytskie dane do ustawienia proxy na neo ?

czassami mam tak ze stronki ładuja się 30 sek, więc słysząłem że proxy może pomuc szybciej ładowac, czy mogę zatem prosic o to co wpisac i gdzie zeby ustawic server proxy ?

w3cache.tpnet.pl port:8080

Serwer proxy tepsy, jakiej przeglądarki używasz?

ie7, i mam jeszcze pytanie, moge zainstalowac teraz stery na lan, i nie musze juz konfigurowac połaczenia szerokopasmowego bo bedzie sie łączyło przez proxy tak ?

Złączono Posta : 13.09.2005 (Wto) 20:32

i co tu ma byc dokładnie jak mozesz powiedziec, mam tam napisac server : proxy tpsa ?

We własciwościach sieci LAN w IE wpisz nazwe proxy w3cache.tpnet.pl port 8080

Połączenie możesz sobie skonfigurować w IE, opcje internetowe->połączenia->ustawienia. Włączając IE łączysz się z netem.

Skoro używasz IE7 to nie dziw sie że strony otwierająci się w 30 sekund. :shock:

proponuje zainstalować Mozille

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=17&id=698

J do tej przeglądarki napisze ci konfiguracje proxy

Wchodzisz na zakładke

Edycja>>Preferencje

i spujż na obrazek

konfiguracja0do.th.jpg

Tylko serwery proxy nie zawsze działają

czekajcie, mam pytanie, wystaczy że zainstaluje stery do modemu, i czy musze wtedy tworzyć jeszcze dodtakowo jakies połączenie dial up ?

czy server proxy bedzie za połaczenie dial up ?

albo jak zainstalowałem stery pod lan dla neo, nie konfigurowałem zadnego innego połaczenia prócz to co jest po zainstalowaniu sterów, skonfigurowałem proxy i mnie nie łączyło z netem , dlaczego ?

Masz modem Sagem 800 i winxp? To normalne, że po zainstalowaniu sterów połaczenie jest konfigurowane automatycznie.

tak, ale mam pytanie, jak

ale z niego nie musze kozystać

czy sam server proxy wystarczy żeby połaczyć się z netem ?

czy inne połaczenie jeszcze potrzebne jest do tego ?