Wczoraj przyniosłem do domu zestaw instalacyjny neostarady , livebox itd. Podłączylem wszystko , postępowałem zgodnie z instrukcją , doszedłem do 12 punktu gdzie trzbea się zarejstrowac na stronie neostrady a następnie podac adresemail i haslo i przejsc dalej , jednak nie działa mi internet . A wiec o to moje pytania :
Czy się tak dzieje dlatego ze nie jestem podlaczony do sieci ?? ( bo taka odpowiedz dostalem pod numerem 800 102 102 ) no ale skoro nie jestem to czemu mam juz ip , i w polonczeniach sieciowych i w ustawieniach modemu pokazuje ze jestem , no i juz 2 kolegow pytalem ile ich podlanczano to napisali mi ze odrazu . Obraz z stanem połączenia sieciowego oraz ustawien modemu :
Natomiast jesli napewno nie jestem podlanczany tam u nich do sieci to ile to moze trwac ??
Jeżeli nie jestem jeszcze podlanczany to czy muszcze miec caly czas to cos WiFi podlączonego do usb ?? Bo jak podlanczam to cos , to mi 2 internet nie działa A jest mi potrzebny . Bo aktulanie co raz podlanczam to WiFi do usb i patrze czy internet działa , a jak nie to wylanczam to i podlanczam swoje stale lącze .
Ps. Jeżeli sa jeszcze potrzebne jakies innformacje / obrazki to piszcie a je podam .
polecałbym najpierw bawić sie z samym modemikiem neo, a nie od razu na szeroka wode i liveboxa instalowac. spróbuj najpierw modem, jeżeli Ci ruszy to potem mozesz instalowac router…
a to juz modemów nie dają?? hmm a to sie czasy porobiły - wygaje mi sie ze dodaja, bo jak mi gosciu w TP tłumaczył - w razie gdy sie livebox rozkraczy, nie bedzia miał pan przerwy w dostawie internetu:D
a za ASDL na liveboxie odpowiada własnie dioda @, ale ona powinna swiecic, a nie migac…
Czyli mnie jeszcze nie podłaczyli do sieci ?? Bo wątpie zeby livebox nie działał , bo wczoraj go przyniosłem i nie był uszkodzony ( tak mi sie wydaje ) . W sumie to nie chodzi mi o to zeby zaraz działał tylko musze miec pewnosc czy jestem podlanczany czy nie . Bo jeżeli juz mi powinno wszystko działac a ja cos zrobilem zle i nie dziala i bede tak czekal miesiąc myslac ze nie jestem podlanczany to normalni lipa
skoro Ci powiedzieli na infolinii , że nie jesteś to znaczy , że nie jesteś i tyle (chyba , że na forum lepiej wiedzą czy jesteś ) .IP masz przydzielony z liveboxa niezależnie czy jesteś w sieci już czy nie jesteś.
z b. dobrych źródeł wiem , że to nie jest zaden fuul tylko kilka procent użytkowników ( okolice 5% )
Jeżeli nie jestem jeszcze podlanczany to czy muszcze miec caly czas to cos WiFi podlączonego do usb Bo jak podlanczam to cos , to mi 2 internet nie działa A jest mi potrzebny . Bo aktulanie co raz podlanczam to WiFi do usb i patrze czy internet działa , a jak nie to wylanczam to i podlanczam swoje stale lącze .