Mam problem z poprawnym zainstalowaniem modemu. Od początku jak mam neostradę nie miałem takowego. Wszystko było ok do momentu jak musialem wymienic modem na nowy (poprzedni spalił się). To jak juz dostalem ten nowy podlaczam sobie go i lampki cały czas się swięcą, jakby modem nie reagował kompletnie na nic. Odinstalowalem sterowniki i robie wszystko od poczatku. Probowalem takze instalowac te oprogramowianie Nesostrady, ale na nic. Podczas proby instalowania samych sterownikow do modemu, gdy juz wyskakuje okienko po instalacji, aby podlaczyc modem do USB robie to … komputer automatycznie szuka sterownikow i nie znajduje, a dokladniej chodzi tu o sterowniki USB. Pozniej wchodzac w system>menadzer urzadzen widze USB z czerwonym wykrzyknikiem na żółtym tle (co oznacza ze cos jest nie tak jak trzeba). Nigdzie tych sterownikow znalezc komputer nie moze. Cóż mam teraz zrobić?
I teraz najlepsze, ze w tym momencie korzystam z modemu Speedtouch (pożyczyłem) i internet działa (choć muszę wspomnieć, że po prostu zamula, wolniej otwieraja mi sie strony www, a jesli chodzi o transfer jest wporzadku). Jak to jest, że Speedtouch dziala poprawnie a Sagem nie? … Według mnie tu chodzi o te sterowniki USB, które zawsze system sam mi znajdował, a teraz coś jest nie tak. Liczę na szybko odpowiedz.
Edit: dokladnie to jak juz podlacze modem to w system>menadzer urzaden jest ten wykrzknik na zoltym tle i obok USB Device
Probowalem tazke z ta aplikacja dostepowa i podczas gdy ja instaluje wyskakuje, aby podlaczyc modem i pamietam, że jak dawno dawno tak instalowalem to w tym okienku przy “Sagem F@st 800-840” pojawialo sie “czekaj…” a teraz tego nie ma jakby modem nie byl podlaczony (a jest bo obie diodki sie swieca) albo modem nie reagowal. Instaluje takze same sterowniki i gdy wyskakuje okienko aby podlaczyc modem robie to i jest tak jak opisalem w moim 1 poscie.
A jeszcze jakbym dodał coś takiego, że jak spalił mi sie modem to przy okazji 2 wejscia USB które mam w gornej czesci kompa z tylu, na dole kompa z tyłu mam 2 wejscia USB tylko nie wiem czy one sa takie same jak te wyzej, czy to moga byc jakies Uniwersalne kontrolery hosta PCI?