Witam, zainstalowałem Windows 7 64bit, po instalacji sterowników do płyty głównej i karty graficznej chciałem zainstalować Neostradę TP z płyty, niestety jakiś błąd wyskakiwał z płyty, później chciałem odpalić Neostradę z folderu z płyty i też jakiś błąd wyskakiwał. Z folderu sprawdziłem czy instaluje się SpeedTouch 330 i się zainstalował. Teraz jestem narazie znów na win XP pro.
Wyczytałem na stronie TP o Windows 7 na SpeedTouch 330, ze trzeba odpalić z trybem zgodności z Windows vista http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs … /neo_pobr/. Ściągnąłem sterownik SpeedTouch 330 do Visty i instalacje Neostrady. Czy mam teraz znów instalować Windows 7 i spróbować z tym co ściągnąłem ze strony TP ze trybem zgodności? Proszę o dalsza pomoc. Z góry dziękuje.
Jak nie sprawdzisz, to się nie przekonasz… Na trybie zgodności powinno pójść. Mnie np. dzięki trybowi zgodności udało się zainstalować sterowniki do starego apartu cyfrowego, dla którego wyszly sterowniki dla windows XP/98.
Miałem wiele problemów z tym modemem… niestety jest wiele sterowników nie działających z Win7… Wiem, że musisz zainstalować w trybie zgodności z Vistą…
Takich pare zastrzeżeń… Jak już zainstalujesz modem nie odłączaj go od komputera bo wywali blluescreen-a.
Osobiście radzę kupić router który będzie mógł się łączyć z neostradą, a samemu przez LAN
Hmmm… nigdy nie instalowałem programu neostrady… zawsze instalowałem najpierw sterownik a potem konfigurowałem nowe połączenie w ustawieniach sieci… ten program uważałem za zbędny śmieć.