Neostrada- Nowy regulamin

Witam

Neostrada TP powysyłała nowe regulaminy, ale na końcu jest fajna klauzula która uniemożliwia zrezygnowanie z usługi jak się nie zaakceptuje regulaminu nowego bez Kar!!

Wydawało się ze jak regulamin się zmienia to go albo akceptuje albo nie i można zrezygnować z usług !!

PS: Teraz jak się bierze LiveBoxa to za adapter WiFi trzeba dodatkowo zapłacić :o :slight_smile: Paranoja!

Poza tym wycofali legendarne Sagemy F@st i Thomsony SpeedTouch, a zamiast nich walnęli routery ZTE.

ja niestety nie mam żadnej alternatywy dla neostrady, bo u mnie to jedyny możliwy kablowy dostawca. Nawet netii nie mogę wziąść.

Skazani na neostrade.

http://www.milanos.pl/film.php?cat=20&id=11065 to dla na ukojenia nieco bólu skazanych na neostradę;] Ja mam to szczęście, że już zrezygnowałem z tego debilizmu. A co do tej klauzuli, to można odwoływać się do UKE. Ten zapis nie jest zgodny z prawem.

No właśnie, tez mi się tak wydaje ze nie jest zgodny, Polsat chyba miał podobna klauzule i teraz musi zapłacić kare.

:smiley: :slight_smile: :o

Polecam tak się nie uśmiałem od bardzo dawana, i zarazem potwierdzam mam tak samo zwłaszcza z ta melodyjka! !!

czy mi sie wydaje czy to jest nielegalne ?

Jakiś czas temu zmienili tą ustawę czy rozporządzenie i są pewne warunki przy których operator nie ma obowiązku umożliwienia rezygnacji. Ale tu chodziło chyba tylko o przypadki zmian regulaminu z powodu zmiany przepisów. A to jest chyba niezgodne z prawem - ale dzisiaj (do rana) tego sprawdzać nie będę.

ja jeszcze niczego nie dostałem … cholinex jest tam coś wartego uwagi ?

Czy jest?? Chyba nie. To jakas zmiana regulaminu wymuszona prze UOiK. nie ma zmian w ceniku , podobno.

Ja tylko się doczytałem na końcu ze niniejsza zmiana regulaminu nie uprawnia do zrezygnowania z usługi, w razie zrezygnowania TP uiszcza sobie prawo do nałożenia kar i zwrotu kosztów promocji. Nie cytuje tylko pisze z pamięci mniej więcej.

ja za to wiem że wprowadzili nową promocję na na tv w pakiecie

A jak to promocja??

Jeśli tak, to nie muszą ci umożliwić rezygnacji.

No to pupa a myślałem ze se zrezygnuje hehe , :smiley: na Gwiazdkę już będę mógł :slight_smile:

PS: w środę wymianem już 7 Livebox

cos było w ustawie ze jeżeli zmiana regulaminu nie wynika z operatora to nie musi on umożliwiać zerwania umowy,inaczej gdy operator zmienia regulamin np wycofuje jakiś kanał z kablowki bo mu wychodzi za drogo to wtedy jego wina i musi umożliwić zerwanie umowy

“Abonent nie będzie mógł złożyć rezygnacji z usług bez ponoszenia kar, gdy przykładowo zmiana regulaminu jest spowodowana czynnikami niezależnymi od operatora (np. konieczność dostosowania do przepisów prawa oraz usunięcia niedozwolonych klauzul umownych).”

Odnośnie zerwania umowy bez konsekwencji z TP to jest na to sposób :wink:

Z chęcią poczytamy jaki to :smiley:

Witam,

Od 1 sierpnia 2010 TP.SA zmienia regulamin (w tym praktyki zabronione) i cennik.

Moje pytanie brzmi:

Czy mogę zrezygnować z usług przed terminem (mam umowę do września 2010), bez ponoszenia kosztów, z uwagi na brak akceptacji zmian?

Z uwagi na różnorodność wypowiedzi i brak aktualnych informacji, nie potrafię znaleźć odpowiedzi w Sieci.

Pozdrawiam.

Temat wałkowany już na forum kilka razy. Odpowiedź brzmi NIE. Po szczegóły odsyłam do prawa telekomunikacyjnego art. 56 i następne.

Dzięki,

A oto dosłowny cytat z mojej umowy:

"1. Umowa zostaje zawarta na czas od -do…

1. W ramach niniejszej Umowy, Abonent korzysta z następującej oferty promocyjnej Superinternet , której zasady zostały określone w regulaminach promocji lub ofert okresowych."

Nie jest to żaden S Pro, S + DVD…

Infolinia też nie potrafi wskazać lokalizacji tego konkretnego regulaminu.

W związku z tym, moje kolejne pytanie:

Gdzie lub w jaki sposób dotrzeć do regulaminu “oferty promocyjnej Superinternet”?

Zaznaczam, że na stronie TP nie ma takiej opcji…Są np: Superinternet Pro lub Superinternet + DVD…

Nie do uruchomienia są również “regulaminy promocji lub ofert okresowych”.

Mail do operatora albo pisemne żądanie w telepunkcie (czy jak oni to tam zwą), w odpowiedzi na które operator zobowiązany jest takowy regulamin udostępnić abonentowi. Gdzie w internecie to odszukać, nie wiem :frowning: