Neostrada problem (port 80, apache..)


(Kuba Volcano) #1

Posiadam neostrade 2mb\s rozdzielona routerem edimax AR-7084A na dwa komputery (za pomoca kabli, nie wi fi). Wszystko ładnie śmiga, wczytuje się każda strona prócz tej: kreskowki.fani.pl Do niedawna zarowno na starym komputerze, jak i po podlaczeniu nowego laptopa strona ta dzialala znakomicie. Teraz przekierowuje mnie na http://nkreskowki.fani.pl/apache2-default/ . Myślałem, że to jakiś błąd serwera, jednak u mojego kolegi (sieć dialog) strona działa jak trzeba..Mało tego gdy podłacze mój laptop do innego neta strona też działa (ale nie przez router tylko już bezprzewodowo). Gdy wszedłem na tą stronę dzięki innemu internetowi postanowiłem zrobić doświadczenie. Przełączyłem się z powrotem na internet kablowy. Próbowalem otworzyć jakiś odnośnik.. Wtedy zamiast strony pojawiał mi się znów komunikat z apachem w treści. Do tego dochodzil jeszcze port 80 i chyba cyferki 55.77 Nie wiem w czym problem..Wystepuje on na dwoch komputerach w tej samej postaci. Prosze o pomoc, ponieważ jestem totalnym laikiem.

Chciałbym zaznaczyć, ze probowalem wlaczyc ta strone przy wyłaczonych firewallach i antyvirusie , a nawet w trybie awaryjnym i na roznych przegladarkach. Zapora windows wyłaczona, firewall comodo personal. Jeszcze raz prosze o pomoc [-o<


(Technik Elektro) #2

zainwestuj w porządny router i po sprawie :P.


(Kuba Volcano) #3

Dobra naprawilem, u mnie samo sie naprawilo, u brata pomoglo reczne wpisanie dns ip i maski podsieci....Mysle, ze temat nadaje sie do zamkniecia.