Neostrada się rozłącza


(kam104) #1

Mam taki problem.

Od jakiegoś czasu bez powodu resetuje mi się modem neostrady (Sagem F@st 800) a jak już się zainicjuje to prędkość liniowa wynosi mniej niż powinno (mam neo 512 i pokazuje np. 160). Nie używam aplikacji Neostrady.

Czego może być wina takiej sytuacji? (czy to w TP coś sie sypie?)


(aju) #2

Wszystko dobrze skonfigurowane? Syfu nie ma?

Zobacz ten temat

Być może cos się chrzani w TP. Najlepiej przedzwonić:

  • pod numerem błękitnej linii TP: 9393 lub numerem 0 - 800 - 102 -102.

(kam104) #3

Syfu zero bo miałem awarie dysku i pracuje na starym więc nic nie instaluje.


(aju) #4

W takim razie dzwoń i pytaj :slight_smile:

Wygląda to w 99% ich winę


(kam104) #5

Ok dzięki jutro przedzwonie.


(Filip Adamuss) #6

Albo wina tego programu co uzywasz? Ja radze, jak bys dzwonił to nie mow im ze nie uzywasz innego progsu niz aplikacji neostrady bo na 100 % Ci powiedza ze przez ten program :slight_smile:


(kam104) #7

Tzn ja używam AutoConnect ale spox


(aju) #8

Nie mów im tego. Bo powiedzą że błędnie odczytuje dane i abyś zainstalował ich aplikację i tak Cię zmyją aż będzie miło.

Mów że wszystko jest tak jak w instrukcji obsługi od TP wraz z ich aplikacją :stuck_out_tongue:

BTW. z jaką prędkością pobierają Ci się dane z internetu?

Np. ze strony http://www.programy.onet.pl


(kam104) #9
  1. Wiem żeby nie mówić :mrgreen:

  2. Prędkość pobierania plików wyosi 62 kB/s


(aju) #10

Więc prędkość pobierania się zgadza gdyż tyle mnie więcej wynosi na 512 kb/s (max 64 kB/s)

Wszystkie mikrofiltry masz dobrze podłączone?

Zajrzyj na podaną przeze mnie na początku stronę i zrób reinstall sterowników,


(kam104) #11

przeinstalowywalem wina wiec sterowniki nie maja nic do gadania a mikro filtry sa ok


(De Niro) #12


(kam104) #13

No dobra ale po co mi to?


(aju) #14

W zasadzie de niro dobrze kombinuje ale w takim przypadku modem by się wyłączył a nie resetował.

kam104 masz to odznaczone?


(kam104) #15

Hmmm ale to wtedy pozostanie modem włączony gdy przejde w stan wstrzymania, ale jeśli to ma zadziałać to moge odznaczyć (mam 4 główne koncentratory :smiley: który wybrać)

Złączono Posta : 17.08.2006 (Czw) 12:09

Już problem naprawiony :smiley: (przynajmniej narazie) Powodem resetowania był zbyt długi kabel USB (musiałem podłączyć przez przedłużacz). Teraz jest ok.

Temat zamknięty.