Neostrada TP ZTE ZXDSL 852

Witajcie mam wielki problem otóż w maju kupiłem nowy komputer(4gb ram GE FORCE 8600 procesor 5200) i zainstalowalem oprogramowanie dla internetu NEOSTRADA TP modem;ZTE ZXDSL852 internet działa niby prawidłowo ale po czasie roznie to bywa raz godzina raz pieć godzin program sie wiesza i zacina cały komputer przy wyłączaniu komputera zawiesza sie na (trwa zapisywanie ustawien…)Dawniej na starym komputerze oprogramowanie działało prawidłowo PROSZE O POMOC poniewaz nie moge zostawic komputera właczonego np. gdy chce pobrac gre a ide do szkoly HELP! !!

(Jeszcze raz przypomninam ze wina raczej nie lezy po stronie modemu poniewaz na starym kompie wyszstko smigało takze nie pisac mi tutaj o jakis routerach) PLEASE HELP ME :frowning:

jaki systemik na nowym i starym kompie?

Stary komp;Windows xp sp3 nowy to samo

Kolego, miałem dokładnie ten sam problem. Niedawno założyłem temat: brak-polaczenia-serwerem-t357076.html

Tak samo zawieszało komputer i przy wyłączaniu zatrzymywało się na “Trwa zapisywanie ustawień”. Zmieniłem na router i działa, więc będę pie… o “jakiś routerach”.

Nie instaluj aplikacji od neostrady bo to syf.Zainstaluj same sterowniki od modemu i wpisz tylko nazwe użytkownika i hasło potrzebne do połączenia.powinno pomóc

Nie pomoże. Zainstalowałem tylko sterowniki do ZTE ZXDSL 852 i ręcznie utworzyłem połączenie bez aplikacji dostępowej Neo i dalej wywalało.

A jaki router kupiłes?

Jakiegoś D-Linka na Allegro za grosze, lepsze to, niż chińskie barachło jakie dała Tepsa. U sąsiada też ZTE ZXDSL 852 i nie zgadniesz w życiu… Tak! Wiesza kompa i zatrzymuje sie na “Trwa zapisywanie ustawien”. Nie ma takich zbiegow okolicznosci.

Kup na Allegro zwykły modem np. SpeedTouch 330 i wystarczy. Kolega pracuje w pomocy technicznej TP SA i śmieje się że te ZXDSL to firma kupuje na kilogramy :o . Jak te słowa powiedziałem w salonie TP SA to gość się również uśmiechnął i powiedział, że muszą na czymś zarabiać =D> .

No z asortymentu TPSA SpeedTouch albo Sagem to już mniejsze zło. Sterowniki są na witrynie TP.

ja też mam ZXDSL ale na szczęście problemów nie mam.Kup na allegro speedtoucha,20zł wydasz i problemy się skończą,to jeden z najlepszych modemów do neostrady.

Ludzie… odróżnijcie błąd software od hardware, tj. system nie wywala się przez modem a przez sterownik modemu.

Spróbuj tych sterowników, najnowsze jakie mi się udało znaleźć w sieci, nie sugeruj się tym ze to do Visty, bo zawierają nawet pliki pod Windows 9x.

Sterownik 32bit

Sterownik 64bit

Najpierw zanim wypowiesz się w temacie, upewnij się czy to co mówisz jest słuszne. Modem ZTE ZXDSL 852 wypuszczono w dwóch rewizjach. U nas problem dot. rewizji 1 - do której sterowniki można znaleźć jedynie pod XP (zarówno na sterach z płytki, jak i nowszych ze stronki TP problem występuje). Te sterowniki, które podałeś dot. ZTE ZXDSL 852 ale w rewizji 2 - i tu się zgodzę, występują pod XP, Vistę x86 i Vistę x64. Ale i tak ZTE pozostaje chińskim szajsem. Na D-Linku wszystko śmiga, po co się męczyć?

To jest rewizja 1: http://obrazki.elektroda.net/81_1231449600.jpg

To jest rewizja 2: http://obrazki.elektroda.net/50_1231450068.jpg

Zresztą to nie jest tylko kwestia oprogramowania TP. Kiedyś u kogoś widziałem ten ZTE i zmodyfikowane sterowniki od Orange - też się system wysypywał.

No wiem ze ZXDSL najlepszy nie jest. Sam mam sagema za 1zl bo na router mnie obecnie nie stać… a sagem fast 800 (jedna z pierwszych wersji) działa kompletnie bezproblemowo na Windows 7 64bit, co nie można powiedzieć o speedtouch 330. Tak naprawdę bolączka tych modemów są tylko i wyłącznie niedopracowane sterowniki, bo sam sprzęt może jedynie mieć mała wydajność.

Dokładnie. Sagem F@st 800 w Windows 7 Upgrade Advisor rzekomo wykazał brak kompatybilności. A to się okazało kompletną bzdurą. Działa na Windows 7 x64 na sterownikach od Windows Vista. A ten ZTE nawet na XP wywala kwiatki.

Jak zainstalować modem neostrady tp USB ZXDSL 852 na windows 7 ???

Nie da się. Dla tego modemu nie ma sterowników dla Vista/7 i nie będzie on pracował poprawnie pod kontrolą tych systemów.