Witam, to mój pierwszy post i bardzo prosił bym o wypowiedzenie się osób które mają pojęcie o tym.
Chodzi mi o internet od orange (neostrada dawniej) http://www.orange.pl/kid,4002009501,id,4002235565,title,Neostrada,article.html
A sprawa wygląda tak: około 3 lat temu miałem neo, najpierw jakiś słaby chyba 128 potem 512 i na końcu 1028 kbps i własnie z tym ostatnim były schody, choś się przepalało, i chyba z wygody powiedzieli mi ze nie moge miec neta. Do centrali mam z 6km (2 po lini prostej), niedawno dzwonili do mnie i twardo chcieli mi 20 mbps założyć, ale ze ojca nie było w domu, a ja nie mogłem zamówić to powiedziałem zeby zadzwonili kiedy indziej, i tak dzwonili ze 2 razy i nigdy nie trafili kiedy ojciec bedzie. Potem jakoś to zgasło.
Wczoraj popatrzyłem sobie na stronie orange na dostepność jaką moge sobie sprawić, w zakładce sprawdz dostepność (po numerze telefonu) i z tego wynika ze faktycznie moge 20mbps.
Tylko czy ta dostepność przypadkiem nie jest sprawdzana po centralach, a nie od mojego domu ??
Nie chciał bym wchodzić w koszty bo mam radiówkę, router dsl, a tam trzeba adsl a livebox to kpina.
Przejdzmy do sedna, jak wyglądają wasze przypadki z takim internetem, czy router dsl można podłączyć do modemu adsl (tego w standardzie co dają za 50zł).
I prosze o zdrową opinie czy to moze u mnie działać.
Podobno Vdsl znacznie mniej obciąza linie niż dsl, ale nikt mi tego nigdy nie potwiedził.