Neostrada WEP zmiana na Literowe

Witam.

Posiadam neostradę. Modem : Livebox Wireless.

Chciałbym zmienić klucz WEP aby niepożądane osoby które korzystały z mojej bezprzewodowej sieci wcześniej, miały zablokowany dostęp do mojej sieci.

Klucz WEP jest niemożliwy do zapamiętania więc wolałbym zmienić hasło na jakieś prostsze Literowo-Cyfrowe (jakieś 2 wyrazy słownikowe duże i małe literki i ze 2-3 cyfry) Ale Klucz WEP nie akceptuje takich zmian - Co zmienić w ustawieniach abym mógł zmienić ten trudny ciąg znaków i cyfr na coś prostszego i zrozumiałego - łatwego do zapamiętania?

Tryb : Tryb 802.11: - zmienić?

Kanał: 10-2.457 GHZ Zmienić?

Zabezpieczenia: WEP zmienić?

Konfiguracja WEP to 128bit klucz (ciąg liter i cyfr)

Chciałbym ten ciąg zmienić np na : PrzYkŁadoWeHasłO1964

Jak to zrobić?

Zmień zabezpieczenia z WEP na WPA. Wtedy będziesz mógł użyć jakiego tylko chcesz hasła(w grubym przybliżeniu).

Po zmianie na WPA i wpisaniu swojego hasła - “zastosuj” livebox się zwiesza - net pada, i pozniej nawet po restarcie nie mogę wejść w ustawienia liveboxa (nie odpowiada) nic nie daje restart, reset…

Jedynie powrot do ust fabrycznych liveboxa poprzez hard reset pozwala na nowo o zainstalować - jakieś porady?

No ale to oczywiste, że takie ustawienia musisz zmieniać podczas połączenia kablem.

Więc skoro ja mam wireless - to muszę odinstalować wszystko i zainstalować na kabel? Bo to 2 różne konfiguracje do wyboru… Czy wystarczy ze podepnę kabelek i wszystko będzie śmigać?