Problem jak w temacie. System świerzo po formacie (partycje wyzerowane).
Nigdy wcześniej się nie spotkałam z takim problemem zawsze nero działał tak jak należy. Tym razem nie moge zgrać danych na płytke DVD ani nero, ani ashampoo, ani Power ISO.
nie wiem co jest.
System Win XP, nagrywarka: LG L-DT-ST DVDRAM GSA-T10N, Nazwa płyty głównej Asus A6000M Series Notebook
Dodam że odwiedziłam wiele postów pod tym tytułem, jednak żaden mi nie pomógł. Jeśli miał ktoś doświadczenia z takim problemem i może podzielić się
Widocznie ,rodzaj materialu który chcesz nagrać jest tak mocno zróżnicowany(mp3,avi,iso,pliki.exe,zdjęcia),że pozostaje wybór TAO,który jest właściwy przy zróżnicowanym materiale.
W trybie DAO laser pali bez przerwy stąd np.przerwy z bufora zakłócają pracę nagrywarki.
Folder z adaptec aspi jest na partycji C://adaptec,otwórz i zainstaluj uruchamiając aspiinst.exe ,i koniecznie restart.
Ostatnim rozwiazaniem jakie przychodzi mi do głowy jest :brak odpowiedniej przestrzeni na plik tymaczasowy Nero na partycji C,biorąc pod uwagę że może on mieć rozmiar nawet 8,6Gb.
Spójrz więc na zrzut co trzeba by zrobić aby przenieść plik tymczasowy na inną partycje z odpowiednia ilościa wolnego miejsca.Trzeba wykonać test na prędkość poszczególnych partycji i wybrać najszybszą poza C.
Ja korzystam z Nero 6,w wersji OEM -ma tryb DAO,SAO i TAO
Dziękuje za pomoc. Zainstalowałam ASPI, jest na zielono. niestety nero popsuł mi ostatnie 5 płyt a dziś nigdzie już nie dokupie tak więc jutro dam znać co i jak z nagrywaniem;)
// Połączono posty.
Przetestowałam nero na kilku rodzajach płyt (Verbatim, omega, sony, hp) zarówno CD jak i DVD i niestety nic… nie wiem co jest ale ani nero ani ashampoo nie mogą zakończyć zapisu w trybie DAO… nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam… może porczas reinstalacji windows coś się źle zainstalowałao i to jest powód??