Nero problem z nagrywaniem

Witam.

Od ok. 2/3 miesiecy nie mogę nagrać żadnej płyty, wcześniej wszystko działało, teraz wyskakuje mi ciągle komunikat: błąd zapisu, błąd kalibracji itp. nie wypala mi żadnych płyt na żadnej nagrywarce (posiadam Liteon w komputerze i przenośny Philips) sprawdzałem na Nero 8, 9, a nawet 7 i nic nie pomogła zmiana wersji.

Pomóżcie.

Pozdrawiam.

Panie. Sprzęt na gwarancji to do serwisu. Jak nie to rozkręć i przeczyść.

ale to mam na 2 nagrywarkach, i wcześniej wszystko chodziło bez problemu. Gdyby to tylko na 1 nagrywarce było to wiedziałbym że zepsuta ale tak się dzieje na każdej nagrywarce.

zmień płyty . mnie raz trafiła się wadliwa seria i całe 10 płyt było do kosza.

już też to robiłem, miałem tdk, sony i nic to nie dało

Odinstaluj Deamon Tools :slight_smile:

A czy w ostatnim czasie nie zmieniałeś systemu? Nero nie lubi Windowsa 7. Przy tym systemie lepiej korzystać z innych programów do nagrywana.

daemona usunąłem - nic to nie dało

system mam viste, więc nie powinno być takiego problemu

Spróbuj znaleźć i zainstalować Ashampoo Burning Studio 9. W sieci możesz znaleźć również wersię PORTABLE. Bardzo prosty program w języku polskim, a możliwości jego porównywalne do Nero.

też nic to nie pomogło :frowning:

Też miałem błąd kalibracji mocy i kupno nowej nagrywarki rozwiązało ten problem. Napisałeś że masz taki problem na dwóch nagrywarkach więc to trochę dziwne. Najlepiej pożycz od kogoś kto ma dobrą nagrywarkę i sprawdź czy ta działa. Jak nie to trzeba będzie się dalej zastanowić co zrobić z tym fantem.

ASPI reinstalowałeś?

A sprzęt na gwarancji masz?

Jeśli tak to oddaj.

Ej…A ja mam taki problem. że gdy nagrywam przez nero…maksymalnie zgrywa mi się 99 zdj !

Dlaczego tak mało???

Pomocy!!

Co mam z tym zrobić?

Jak zgrywac. zdj żeby wchodziło ich więcej na płyty??