Witam!
Niegdyś kupiłem z Komputronik.pl laptopa na którym było wgrany WinXP i własne Nero.
Czy ktoś się orientuje czy tak zakupione Nero można używać w celach komercyjnych??
Czy są takie zastrzeżenia??
Witam!
Niegdyś kupiłem z Komputronik.pl laptopa na którym było wgrany WinXP i własne Nero.
Czy ktoś się orientuje czy tak zakupione Nero można używać w celach komercyjnych??
Czy są takie zastrzeżenia??
Nic nie stoi na przeszkodzie aby używać komercyjnie w końcu zapłaciłeś za to wszystko przy kupnie
możesz ale tylko na laptopie na którym było zainstalowane owe nero, nie możesz go zainstalować na innej stacji i używać, bo pewnie było wgrane na podstawie licencji OEM
Nie mogę znaleźć licencji na kompie… ale na pasku startu jest katalog nazwany właśnie Nero OEM.
OEM tylko oznacza że nie możesz używać z inną nagrywarką tej wersji nera
To w takim razie (chodź i w ogóle) dzięki za info
no fakt, a co przeniesie nagrywarkę z laptopa do innego, chyba nie
poza tym dziwne bo gdy ja jakiś czas temu kupując sam napęd, też dostałem płytkę z nero, tylko nie wiem do czego miała mi służyć
A co w tym dziwnego ??
Producenci nagrywarek (nie wszyscy) do wersji BOX dołączają OEMa NERO expres. A miała służyć do obsługi zakupionego sprzętu
Tak na marginesie Ashampo Burning Studio 2009 dostępne za darmo dla czytelników DP na głowę bije to badziewko od NERO.
no dobra tylko że opcji nagrywanie owe urządzenie nie miało, a w tym Nero które otrzymałem to raczej nic oprócz nagrywania i konwersji plików które mogłem albo nagrać albo zapisać na dysk w rozszerzeniu którego nie można nawet zamontować w wirtualnym napędzie, jedynie można było stworzyć obraz .iso