Mam taka niemila sytuacje ze mam nero i dwa napedy jedna zwykla nagrywarke a druga kpilem ostatnio nagrywarke dvd!! jesli chodzi o nagrywanie dvd to w nero bez problemu mi nagrywa ale… jak chce nagrac zwykly plik ktory ma 723mb ale jak go przeniose do nagrania to wyraznie mi pasek pokazuje ze sie miesci na plycie i powinno to narrac to tak nie jest!! nie nagrywa mi wypluwajac mi plyte i twierdzac ze nie ma wystarczajacej ilosci miejsca na tym nosniku!! bzdura!! zawsze nagrywalo mi bez problemu a tu nagle takie cos?? co jest grane?? wpspomne aby ze w easy cd creator ten sam plik nagrywa mi na plyte… CZY KTOS SIE ORIENTUJE CO JEST GRANE???
A co z innymi plikami o takiej samej wadze też nie chce ich nagrywać czy problem masz tylko z tym jednym plikiem.
723MB>703MB, więc to chyba normalne, że nie chce nagrać, zwracając komunikać o zbyt małej pojemności nośnika CD (no chyba, że 800MB płyta CD).
W przypadku płyt 800MB, to należy w głównym oknie Nero przejść do menu ‘Plik|Preferencje|Ustawienia zaawansowane’ i ustawić ‘Zezwalaj na overburning płyt CD w trybie DAO’ i ustawić na 92 minuty
723 MB powinny sie zmieścić na płytkę 700 MB
Opis jak ustawić Nero masz tutaj:
Aż tak ekstremalnego overburningu na zwykłej nagrywarce CD/DVD to nie widziałem (tyczy się oczywiście płyt 700 MB).
A co się tyczy obrazów płyt, to z reguły obraz ma większy rozmiar niż rzeczywisty rozmiar plików, które się na niego składają (wyjątek stanowi bodajże format .iso, gdzie jest porównywalnie)
A co tam było takiego ekstremalnego.
Chodzi o to, że to aż ~23MB do ‘nadpalenia’.
I jest wielce prawdopodobne, że taka operacja nie wyjdzie.
Lecz, z tego, co mi wiadomo, do ok. 720MB da się wykorzystać ovreburning.
O ile sobie dobrze przypominam, nadpalałem już więcej 
Czyli jest to możliwe. I więcej się nie da. 
No i zależy też od jakości nośnika.
Na jednej płytce wyjdzie,a na innej nie.
Dlatego najlepiej przed overburingiem odpalić Nero CD-DVD Speed=>Dodatki=>Test przepalania i wiesz ile możesz nadpalić płytke.
Ale na pewno nie można powiedzieć, że to ekstremalny overburning 
Jest to względne stwierdzenie,gdyż jak było powiedziane : Dla jednej płytki będzie on extremalny,a dla innej nie 
Ludzie ja nie o nadpalanie sie pytam!! mam prolem z nero bo nie nagrywa mi filmow na cd gdzie winnym programie easy cd creator nagrywa mi bez problemu wiec nie jest to wina ani plyty ani nagrywarki tylko NERO! ![]()
Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty nie wiesz o co pytasz… :?
Po pierwsze wątpie żebyś mógł nagrać 723Mb w Nero bez wykorzystania overburingu.Przed chwilą sam sprawdzałem.
Po drugie program programowi jest nie równy w jednym nagrasz w drugim nie.
A po trzecie to już został tylko pasek stanu sprawdz czy ktoś ci nie zmienił
Odpal Nero=>Konfiguruj=>Zakładka Ustawienia Ogólne
Sprawdz “Pasek Stanu” ponieważ jak go zwiększysz to nero bedzie pokazywał że plik sie mieści na płycie a tak naprawde plik jest za duży i wtedy nero wypluwa ci płyte.

Chłopaki wiecie co powiem wam dokladnie o co mi chodzilo bo juz rozwiazalem problem! ![]()
szczególnie pliki *bin 
no właśnie mam też taki sam problem ustawilem overburnign bo mam płytki 870M i nie mam niewiem czemu czegos takiego jak wybób disc at one na pulpicie? mojego nero może coś jeszcze trzeba ustawić a może polecicie mi jakis inny program do nagrywania?
Powinieneś mieć to tutaj: