Net 20mb/s chodzi jak 512kb

Witam, mieszkam zagranicom i posiadam internet o prędkości 20mb/s. Niestety strony jak np. wp,o2 wolno się ładują a czasami wogule nie działają niektóre strony, a kiedy np. postawie serwer w cs 1.6 koledzy maja ping ~130 (u kolegi który posiada neta 1mb/s mają ping po ~60). Nawet kiedy wyłącze wszysciutkie programy (KIS 7.0 gg skype itd…) net nadal wolno chodzi. Czy może być jakaś przyczyna że internet wolno chodzi? (podkreśle że internet nie jest żaden radiowy tylko przez kabel, i na licznikach internetowych pokazuje mi ~18mb/s). Może jest to spowodowane jakimś wirusem więc podam wam log z hijackthis:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 1:13:51 PM, on 4/5/2008

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.20583)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

D:\Programy\Ad-Aware 2007\aawservice.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Windows Live\Messenger\usnsvc.exe

D:\Programy\MoorHunt\MoorHunt.exe

D:\Programy\Mozilla Firefox\firefox.exe

D:\Programy\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

D:\Programy\HijackThis\HijackThis.exe

O1 - Hosts: 216.107.242.199 l2authd.lineage2.com

O4 - HKLM…\Run: [AVP] “C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe”

O4 - HKLM…\Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe

O4 - HKCU…\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU…\Run: [DAEMON Tools Pro Agent] “D:\Programy\DAEMON Tools Pro\DTProAgent.exe”

O4 - HKCU…\Run: [msnmsgr] “C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe” /background

O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - D:\Programy\Ad-Aware 2007\aawservice.exe

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: Kaspersky Internet Security 7.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe

z góry dzięki za pomoc.

viewtopic.php?f=7&t=184661 trochę przyspieszy internet.

a tak to wina dostawcy, skontaktuj się z nim.

To jest cały log ?? Bo trochę mały skoro net wolno chodzi to pewnie wirus albo coś ci się pomyliło bo to strsznie głupie ping w Cs po 160 przy takim necie powinnien byc z 50…

Zrób jeszcze log ComboFix.

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Kliknolem 1 przycisk w hijackthis i wyskoczylo okienko i skopiowalem all :P, wiem ze to glupie ale widzisz maja ping po 160 a jak ja sie wbije np. na serwer wiaderko to mam ping po ~110 a inni po 40

A kto jest Twoim dostawcą internetu?

Virgin Media…zagraniczny tak jak napisalem w pierwszym poście :stuck_out_tongue:

Hmmm jak dla mnie to mógłbyś zadzwonić do nich i zapytać czy nie ma żadnych problemów.

Już dzwoniłem ale oni do mnie że wszystko jest ok i że nic nie mogą zrobić lol

Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj

Wklej do notatnika:

File::

C:\sqmdata00.sqm

C:\sqmnoopt00.sqm

Driver::

ddsxeiservice

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka

CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->

02f8f1e3c410a4cc.gif

Powinno się rozpocząć usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to po restarcie usuń ręcznie folder C: \Qoobox

Ziarko1230 , w związku z tematem viewtopic.php?f=2&t=213590 część Twoich postów została skasowana. Za napisanie kolejnego posta jeden pod drugim dostaniesz ostrzeżenie.

http://www.speedtest.net

przetestuj prędkośc neta. Prędkość neta nie ma znaczenia dla pingu!! Znaczenie ma tyko - odległość od serwera i dostawca (radiowka, modem czy takie rozwiązania typu orange free, iplus, blueconnect będą wiązały się z wysokimi pingami) + ewentalnie Twoj komp - niska wartosc fps, wysokie zuzycie CPU może wiązać się z wyższymi pingami