Witam. Posiadam laptopa z systemem Win 7 Home Premium x64.
Podczas instalacji Pakietu MS OFFice 2007 wyskakuje mi błąd, który wg. googli świadczy o braku składnika NET. Framework 2.0. W systemie jest w teeeeeeeeeeeeori zainstalowany Framework w wersji 4.0… Tylko w teorii. Tak czy inaczej moje pytanie brzmi. Skąd wziąć instalki na 64 bitowy system. Od paru dni już z tym siedzę. Z tego co wyczytałem to muszę zainstlować wersje 1.1, 1.1 SP1, 2.0, 3.5, 4. Pobrałem jakieś narzędzie, dzięki któremu usunąłem wszystkie poprzednie wersje tego programu. Jednak z instalacją mam problemy bo musi być x64 i w ogole…
pozdrawiam. (w miedzy czasie dalej walczę)…
EDIT:
główny problem to instalacja net framework 2.0 x64. Wyświetla się ze niby jest juz zainstalowany.
Ja miałem na połowie komputerów Windows x64 i bez instalacji Framework działało. Może to przez płytę, może jakaś z defektem, albo jakieś gadżety w systemie miałeś. W każdym razie ja problemów nie miałem.
W systemach windows takie cuda się dzieją. Jakiś miesiąc temu opracowałem mały spis jakie instalować net. frameworki by wszystko działało, wygląda to tak:
XP
v1.1
v1.1 SP1
v3.5 SP1
v4.0
Vista
v1.1
v1.1 SP1
v3.5 SP1
v4.0
7
v1.1
v1.1 SP1
v4.0
Zanim zaczniesz instalować to usuń wszystkie wersje jakie masz zainstalowane i powinno pomóc.
Co ma do tego że system jest x64?
A i jeszcze jedno. Jak masz zainstalowanego Net. Framework 4.0 to nie da się zainstalować Office 2007 oraz 2010, Sprawdzałem na kilku kompach z różnymi systemami, zawsze wysypywał się podczas instalacji. Wystarczyło usunąć z systemu .net 4 na czas instalacji i można było zainstalowac office bez problemu.
Nie potrafię ich odinstalować bo są zintegrowane z instalacją. Przez co nie są wyświetlane w programach i funkcjach. Spróbuję jeszcze w awaryjnym zainstalować wszystko od początku.