Kolejnych wersji Framework nie nadpisuje się ale można instalować obok już istniejących wcześniejszych wersji. (Przynajmniej u mnie są tak zainstalowane od wersji 1,0 do 3.5 i wszystko OK)
Może spróbuj zainstalować wersję 3.5 lub nawet 3.0
Zapomniałem powiedzieć, że Framework 2.0 nie widać w ogóle w Panelu Sterowania (Odinstaluj programy).
Są tylko zainstalowane te przeze mnie, ani śladu 2.0.
I jak już pisałem. Innych wersji nie wykrywa - ciągle bierze konfigurację (i całą resztę) z 2.0
Edit:
WAŻNE:
* Jeśli na komputerze instalowane były wcześniejsze wersje wstępne programu .NET Framework 3.5, przed uruchomieniem tej instalacji należy je odinstalować, korzystając z apletu Dodaj lub usuń programy.
Cytat ze strony Microsoftu.
Ciekawe jak mam to zrobić, skoro tego nie znajduje?
W CCleaner nic nie ma o 2.0. Jest tylko zainstalowana 4.0 Client oraz Extended.
Framework CleanUp Toolem czyściłem wszystkie (taka opcja ) i niby usunęło - żaden program oparty na Frameworku nie działał, ale po instalacji 4.0 znów pojawiła się wersja 2.0
Jest też tam do wyboru usunięcie jednej - wybranej wersji.
Była 1.1, 3.5, 4.0, ale nigdzie 2.0…
Gdyby udało się jakoś zainstalować wersję 3.5, to myślę, że problem byłby rozwiązany.
U mnie cleanup_tool pokazuje wszystkie wersje Frameworku do usunięcia od 1.0 do 4.0, a system to XP.
Może ta Twoja wersja 4.0 jakaś felerna albo tylko nazwa błędna, no i może jakieś znaczenie ma system jakiego używasz bo nie napisałeś czy to XP, Vista czy 7 i pod tym kątem musisz poszukać w necie.
Możesz też podejrzeć w katalogu C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework co tam jest zainstalowane.