Net przerywa

Witam,

mam problem.

Posiadam radiowke, mam neta rozdzielonego na dwa kompy poprzez dwa routery,jeden przyjmuje sygnal a drugi rozsyla na dom . Na PC jest wszystko ok , ale posiadam troche starszego laptopa, do ktorego poprzez usb wlozona jest karta wifi od routera pentagram cerberus P 6381-3 i tu jest problem, poniewaz rozlacza mi polaczenie, tzn. pisze ze jest polaczenie, ale internetu nie ma, pomaga tylko jak wyjme i wloze spowrotem. Czym to moze byc spowodowane?? usb 1.1?? Da sie to zmienic jakos? Wystepuje to co jakis czas, ok. 30 min. Prosze o pomoc. Jesli czegos nie napisalem to prosze powiedziec :slight_smile:

Witam. A po co az dwa routery, skoro masz radjowke to i posiadasz antene. Twoja antena odbiera z kas sygnal powinien ci on dochodzic do jednego routera z ktorego powinienes odbierac bezprzewodowo net na lapka i po przewodzie powinien byc podlaczony z ntego routera terz drogi ma sie rozumiec stacjonarny i tyle. 2 routery nie potrzebne robia tylko syf i zmniejszaja poprawne dzialanie netu> Pozdro

Taka nawałnica błędów i literówek, że nie wiem dokładnie o co chodzi. W każdym bądź razie są potrzebne 2 urządzenia i mogą to być dwa routery(choć idealnie by było APC+router WI-FI)

Powodów może być sporo. Stawiam na uszkodzoną kartę , problem ze sterownikami, uszkodzone gniazdo, syf w systemie

Pozdrawiam