Chce sobie kupić Netbooka Acer Aspire AOD 255. Jest on obecnie w promocji w Media Expert i chciałem się Was zapytac o opinie czy warto? Cena nie jest zla bo 899 zlotych. Dodam, ze potrzebuje go na uczelnie do worda, excela. Raczej nie będę na nim oglądać filmów czy grac. Warto?
Posiadam Acera Aspire One D260: Atom N450 1,66 GHz, 1 GB RAM, 250 GB dysk.
Używam go typowo do internetu i do AQQ, na Windows 7 zdarzają się momenty “dłuższego myślenia programów” ale ogólnie wszystko szybko działa. Mam baterię 6-komorową i taki rzeczywisty czas działania to spokojnie 6 godzin przy ustawieniach pełnej mocy i minimalnym podświetleniu wyłączanym po minucie.
Ja swojego kupiłem nowego po bardzo okazyjnej cenie, Myślę że dałbym za niego i te ok 900-1000zł (wiadomo zależne od wersji)
Wadą tylko wizualną jest to że wokół ekranu jest taki błyszczący pasek na którym strasznie widać ryski i odciski, dodatkowo lekko uginająca się klawiatura podczas pisania. Choć uginania się klawiatury jest bardzo wygodna do szybkiego pisania.
Moja wersja jest dość cicha i nie grzeje się za mocno.
Bardzo dobrze chodzi na nim Ubuntu z duża ilością programów.
Jeszcze taka może nie wada a lekka niedogodność dla mnie, ekran 1024x600 trochę mały do internetu na Windows 7 ze względu na dość duży pasek Start i w Firefoksie pasek zakładek, adresu itp. robi się nieraz wąski, wiem można włączyć ukrywanie paska lub stronę na cały ekran ale tylko mówię co zauważyłem.
A dla mnie dużą zaletą jest jego mobilność lekkość i naprawdę dobre głośniczki jak trzeba można głośno posłuchać muzyki czy nawet obejrzeć film z przyzwoitym dźwiękiem.
i już wiesz jak włączyć ten Android? Kupiłem Acer D260 niby z Androidem ale jakoś nie widzę, nie wiem jak i gdzie szukać? na pewno na początku nie ma żadnego wyboru systemu.