Netbook podobny do ASUS N10J-HV010C ale bez systemu

Szukam i znaleźć nie mogę netbooka podobnego do ASUS N10J-HV010C ale bez systemu operacyjnego. Dobrze też jakby była matowa matryca. Czy istnieją jakieś komputery zbliżone wydajnością do tego asusa? (głównie filmy full hd) Wszystkie netbooki jakie oglądałem mają windowsa xp albo vistę (mam zamiar zainstalować ubuntu, fedorę albo w7 rc)

Osobiście uważam, że ten model, który podałeś, to porażka.

1. podan 2 tysiące za netbooka?

2. na co w netbooku taka karta graficzna? ;|

Ja kupiłem sobie Asusa EeePC901 + kośc pamięci SODIMM 2 GB 667MHz.

1. rozwiązanie tańsze 2 razy (zapłaciłem łącznie 1019 zł)

2. procesor ten sam, ram ten sam

3. na plus dla eee - matowa matryca, kości SSD a nie dysh HDD, czas działania, mniejsze rozmiary i mniesza waga, multitouch touchpad

4. na minus - mniejszy ekran, mniej miejsca a dane, brak HDMI

z resztą porównaj sam

kamil_w , i oczywiście zapomniałeś o napędzie

A no fakt. Przeoczyłem to. Ale czy faktycznie opłaca się doplacać 1300 zł za napęd DVD i karte graficzna, której i tak się nie wykorzysta? ;|

O dysku nie zapomniałeś? Jaką pojemność ma Twoje SSD? Ty masz zupełnie inny komputer i Twoje porównania w ogóle nie są na miejscu.

Nie muszę mieć napędu. Tańszy i szybszy jest pendrive 8GB :slight_smile: Dysk dobrze jakby miał te 80GB. No i wymagania te same co na początku, matowa matryca, wsparcie dla Full HD i brak systemu. To jest najważniejsze. Windows tylko niepotrzebnie podnosi cenę i ogranicza netbooki do 1GB ramu. Fakt karta nie musi być tak kozacka, ale jak wyżej, musi odpalić HD bez zacinki (na zewnętrznym telewizorze oczywiście). A może jakiś laptop w tej cenie by się znalazł? Wymagania te same i wtedy karta może zostać ta co w Asus N10J