Netflix

Witam

Jakim programem nagrywać filmy z Netflixa ? Nie mam problemu z nagrywaniem kiedy nagrywam film bezpośrednio z przeglądarki, ale kiedy uruchamiam film z zainstalowanego Netflixa to po nagraniu obraz jest czarny. Pewnie Netflix zabezpiecza w jakiś sposób swój stream w ich dedykowanym programie i dlatego nie ma obrazu po nagraniu. Zauważyłem, że jest lepsza jakość obrazu kiedy puszczam film poprzez ich aplikację aniżeli oglądam w przeglądarce i dlatego zależy mi aby móc nagrać film bezpośrednio z poziomu softu. Ktoś wie czy jest taki program ?

Dzięki, wypróbuję :slightly_smiling_face:

Wypróbowałem. Niestety nie ma obrazu, jest normalnie pasek przewijania, całe menu filmu ale jest czarno bez wizji. Jednak chyba Netflix jakoś zabezpiecza te filmy przed nagrywaniem. Z poziomu przeglądarki można nagrać ale z softu już nie.

Też się podłączę pod ten temat. Mnie interesuję właśnie jak ludzie nagrywają filmy z Netflixa? Jeśli Netflix wydaje tyle kasy na zabezpieczenia jak się udaję obejść ludziom te blokady. Na stronach z filmami jest pełno filmów zgranych z Netflixa. Ktoś coś wie?
Nie zapowiada się na wydanie na bluray filmu o Szukalskim a chętnie bym kupił. Więc może gdzieś ktoś wsadzi kiedyś wersję HD z polskimi napisami i bez cholernego polskiego lektora :smiley:

Grabber na wyjściu video? :wink:

Grabber owszem, ale nic z tych tańszych - musi obsługiwać DHCP.
W darknecie krąży zmodyfikowany klient Netflixa, który nie aktywuje DRM w CPU (tzn. symuluje jego aktywację, ale go nie aktywuje), więc zgrywają zwykłym screenerem :stuck_out_tongue: lub z bezpośrednio z bufora ramki.