Netgear150 rozlacza sie


(P Jaskowski) #1

witam,

mam router Netgear 150 i neostradę,korzystam na laptopie i stacjonarnym komputerze ale zalezy mi na skonfigurowaniu laptopa,

mam lenovo G550 i system Vista.

kupiłem 3tygodnie temu neostradę 6mb/s po czym okazało się że moje kable puszczą max 2-4,

"inteligenci" z neo przestawili na 4mb/s i dalej mi rozłącza ale już nie co 5minut a co 10minut...

dostaje kręćka do głowy bo zaraz przyjdzie mi pierwszy rachunek za neta a nie skorzystałem z niego tak naprawdę...

porażka.

konfigurował mi jeden z panów z neo ale widać bardzo inteligentnie to zrobił,

czy ktos ma jakis pomysl jak moge naprawić mojego neta??

czytalem na forach ze ludzie cos resetowali, zmieniali, przestawiali i jakos im szło..

byłoby miło jakby któryś z was mógł mi polecić coś takiego?

jestem kompletnie zielony co do ustawień routera i neta więc proszę łopatologicznie...

nie znalazłem mojego przypadku na forum dlatego sam zalozylem nowy post,prosze nie usuwać go..

-- Dodane 31.01.2011 (Pn) 14:33 --

co ciekawiej mam mylne informacje,

wg tego testera szybkości łącza

http://www.speedtest.pl/

mam 6mb/s downl i 515upl

a jeszcze wczoraj sprawdzałem i było 4mb/s

głupieje troche co nie zmienia faktu iż mi się dokumentnie zacina..


(vanthall) #2

Witam,

Zaloguj się do routera, po lewej stronie wybierz "ADSL Settings", a następnie w polu "DSL Mode" wybierz "ADSL(G.MDT), klikasz "Apply" i router ponownie połączy się z Internetem. Napisz czy podziałało.

Pozdrawiam


(P Jaskowski) #3

najdziwniejsze jest to ze niewiem jak ten mezczyzna to zainstalowal ale nie moge znalezc instalki,jakiekolwiek sladu po kontakcie routera z laptopem a na pewno by inst na laptopie...


(vanthall) #4

Witam,

W przeglądarce (tam gdzie wpisujesz nazwy stron) wpisz adres routera: 192.168.0.1 i naciśnij Enter

Wyskoczy okienko z logowaniem.

Domyślne logowanie:

użytkownik: admin

hasło: password

Pozdrawiam