Witam mam problem, mam internet 6mb/s z netii i się co chwile rozłącza i skacze transfer. Nie wiem co zrobić mam modem ZTE zxdsl 852, dodam że jak miałem neostradę 1mb/s to nie było problemów.
Proszę o pomoc
Witam mam problem, mam internet 6mb/s z netii i się co chwile rozłącza i skacze transfer. Nie wiem co zrobić mam modem ZTE zxdsl 852, dodam że jak miałem neostradę 1mb/s to nie było problemów.
Proszę o pomoc
w jakich granicach wacha się transfer ?? jak mocno skacze ??testy wykonaj np. na stronie http://www.speedtest.pl/ i podaj wyniki,
no wiadomo ten modem rewelacyjny nie jest ale czy po rozłączaniu któraś z diod na modemie zaczyna mrugać albo zmienia kolor ??
Częste rozłączanie może być przyczyną gubienia synchronizacji. Sprawdź parametry łącza i porównaj z tym opisem. Tutaj masz napisane, jak sprawdzić parametry na twoim modemie.
Rożnie raz 200-300kb/s raz 400-500 a czasami 500-650. Nie wiem czy to wina modemu czy łącza. Parametry połączenia
Proszę o pomoc. Nie wiem czy zostać przy 6mb/s czy zmniejszyć do 2mb/s. Czy są jakieś szanse żeby chodziło stabilnie i się nie rozłączało?