Netia, błąd 633


(Dicamillo) #1

Witam, posiadam Net24 w Netii i od kilku dni mam problem z tym właśnie błędem. (Błąd 633: Modem jest już w użyciu.). Internet normalnie działa jakiś czas a po jakimś czasie wyskakuje owy błąd i nie pozostaje nic innego jak restart systemu:/ szukałem po googlach, znalazłem nawet podobny temat na tym forum ale nikt tam nie podał żadnej sensownej rady;D

modemik thomsona, xp sp2...ktoś wie w czym może być problem?


(dragon komp) #2

zgłosc sie do dostawcy internetu to nie wina kompa tylko dostawcy internetu :lol:


(model12) #3

Witam!Może ta informacja Ci pomoże

633

Jeśli jest to połączenie telefoniczne, port COM, którego próbuje użyć połączenie sieciowe, jest już używany przez inne aktywne połączenie sieciowe lub inny proces (na przykład program monitorujący linię telefoniczną, taki jak program do obsługi faksu). Zamknij aplikację, która blokuje użycie portu COM. Aby uzyskać więcej informacji o rozwiązywaniu problemów z modemami, zobacz Rozwiązywanie problemów z modemami.

Jeśli jest to połączenie sieci VPN, to urządzenie VPN, którego próbuje użyć połączenie sieciowe, nie może być otwarte. Jeśli problem nie zniknie, skontaktuj się z administratorem systemu.

Jeśli jest to połączenie szerokopasmowe, urządzenie szerokopasmowe, którego próbuje użyć połączenie sieciowe, nie może być otwarte. Sprawdź, czy potrzebny sprzęt, taki jak modem kablowy, działa poprawnie. Aby uzyskać więcej informacji o wymaganym sprzęcie, skontaktuj się z dostawcą usługi szerokopasmowej.


(Dicamillo) #4

wiem wiem, czytałem to już:smiley:

Miałem podłączony jeszcze kontroler bluetooth, który wykrywało jako modem i z tym mogło się gryźć ale po odłączeniu go, problem wciąż jest;/

modem jest w porządku raczej, wydaje mi się, że wina leże po stronie systemu, no ale sam nie wiem:D czekam na jakąkolwiek pomoc;D

PS. Wyłączyłem właśnie w Menadżerze Urządzeń modem po czym od razu go włączyłem i od razu udało mi się połączyć z internetem. Jednakże to trochę problemowe:D Naprawdę nikt nie wie co może być tego przyczyną?:>:smiley:


(Neo Pl 92) #5

a nie zresetowales modemu??? jesli tak to tylko serwisanci netii moga to naprawic


(Dicamillo) #6

nie zresetowałem, jedyne co robiłem z modemem to zmieniałem porty Usb;]