Netia, pierwsze podłączenie

Witam mam problem z internetem z neti, dostalem sms ze jest aktywowany , dostalem router i jest problem, kable dobrze podłączone od telefonu do jednego złącza od routera do drugiego, router podłączony, często miga na czerwono czasem tylko swieci na czerwono bez migania a z tego co wiem powinien świecić na biało żeby działało. Podłączyłem komputer kabelkiem i o dziwo nie moge się zalogować do routera wyskakuje panel z loginem i haslem wpisuje i pisze ze urzadzenie nie jest dostępne czy coś takiego.A gdy chce jakąś strone to pisze ze kable zle podłączone zeby sprawdzić a są oki. Czytałem ze oprogramowanie długo się w nim aktualizuje i dlatego tak mryga ale tu to trwa godzine i nic… z desperacji chce go zresetowac do ustawień fabrycznych ale pewnie to nic nie da… nie mam innego routera do sprawdzenia a na info neti nie odbieraja…

A telefon działa na tej linii?

Zadzwoń do nich ja pierwsze podłączenie miałem ok, wpinasz kable i wszystko się automatycznie konfiguruje, natomiast nie miałem pełnego 20 mb/s, więc najlepiej jest zadzwonić do nich :wink: