Netia - problem z instalacją

Witam. Nie wiem czy dobry dział wybrałam, jeśli nie, proszę o przerzucenie ;>

Problem mój polega na tym, że podczas instalacji NETII z płyty, w trakcie sprawdzania Konfiguracji Komputera wyskakuje mi taki komunikat: 12491393.jpg

W podręczniku użytkownika jest napisane, że problem może być związany z brakiem karty Ethernet, ale według Everest’a takową kartę posiadam. I tu moje pytanie, z czym może być jeszcze problem?

Proszę o pisanie najprostszym językiem, bo jestem zielona w sprawach komputera, dlatego zwróciłam się właśnie z pytaniem do ludzi myślących ;

Z góry dziękuje za wszelaką pomoc!

![-o<

Everest może ją wykrywać, ale to nie oznacza, że są zainstalowane do niej sterowniki i że Windows poprawnie ją rozpoznaje. Sprawdź w menedżerze połączeń czy istnieje karta sieciowa ewentualnie przeinstaluj sterowniki (jeśli są).

Problem występuje w 99% przy próbie instalowania z płytki.

Zrób to ręcznie, wpisz wszystko sam i nie będzie tego problemu, jak nie będziesz wiedział co i jak służę pomocą.

Ok, udało się wgrać sterowniki i działa :slight_smile: Teraz mam inny problem. Jak mogę zrobić żeby internet był na laptopie? Teraz mam stacjonarny. wifi w lapku mam, bo poprzedni internet z routera działał a tu coś nie bardzo chce :confused:

Rozumiem, że masz router. W takim razie wyszukujesz w laptopie sieci bezprzewodowe, łączysz się i wpisujesz hasło.

Tylko jakie haslo, probowalam to potrzebne do instalacji ale nie zadzialalo… ;/

Przy instalacji go nie ustawiałeś?

Jeśli nie, to wbijasz w przeglądarkę 192.168.1.1, tutaj trzeba hasło do panelu - pewnie wejdzie na domyślnym, i tam pewnie będzie trzeba włączyć sieć bezprzewodową.