Czy na moim kompie bedzie ta gra ładnie chodzic i na jakich detalach bedzie płynnie chodzić??
Celeron D 2,53 GHz, 256 RAM, GeForce 6200 128 Mb.
Czy na moim kompie bedzie ta gra ładnie chodzic i na jakich detalach bedzie płynnie chodzić??
Celeron D 2,53 GHz, 256 RAM, GeForce 6200 128 Mb.
Myślę, że masz za mało RAM.
U mnie na 512 DDR się troszkę cięło, ale na grafikę nie narzekałem.
bez przesady
właśnie ciacham w ową grę (swoją drogą jest bardzo dobra).
Sempron 2300+, 256DDR, gf2mx400 i wszystko działa dobrze w rozdzielczości 800x600 i ustawieniami jakości na dobrą (tzn. 3/4, 4/4 wymaga już lepszej grafiki)
w pomieszczeniach/podziemiach/itp gra działa bardzo płynnie.
na otwartych terenach, gdy kamera jest oddalowna maksymalnie, gra nie chodzi jakoś ultra płynnie, ale i tak bardzo zadowalająco.
jako, że masz lepszą grafikę, to gra będzie chodzić lepiej niż u mnie.
jednym słowem spokojnie będziesz mógł grać.
mam podobny komputer i wszystko poszło na wysokich detalach. może ci sie przycinać przy dużej ilości czarów.
Ja grałem w tą gre na Duronie 1ghz , 256 ram , i GF 2 MX 400 64 mb i gra chodziła bardzo ładnie na 800*600 ze średnimi detalami więc dlaczego by nie miało chodzić na twoim kompie ??
A czy jest limit doświadczenia postaci?? Czy mozna wybierać rasy czy tylko człowiek?? I jakie są profesje??
w podstawce teoretycznie maksymalnie można osiągnąć 20lvl.
myślisz, że mało? tyle, że zazwyczaj kończy się na 16-18 lvlu.
co do reszty to wejdź na jakąś stronkę o NWN, np.
po zainstalowaniu dodatków można osiągnąć nawet 40 lvl ja skończyłem gre z tym wynikiem. Owszem można wybierać rasy - elf, półelf itp. co do profesji to masz stakie typu barbażyńca, wojownik itp. a w dotatku takie jak uczeń czerwonego smoka, bard, mistrz broni, tancerz cieni itd.
ale dodatki to osobne przygody.
tak czy siak dobrze zagrać w podstawkę, pierwszy dodatek i drugi dodatek (w tym można osiągnąć 40lvl).
pomijając setki modułów, dostępnych w internecie.
dobrze jest zagrać najpierw podstawową wersje bo po zainstalowaniu jednego z dodatków znikają ograniczenia używania pewnych przedmiotów od pewnego poziomu gracza co sprawia że gra staje się łatwiejsza i wtedy np moge kupić sztylet chaosu i śmigać z nim na 6 lvl (podczas gdy wymagany jest 14 lvl)
a sprawdzić to się nie chce? :?
oczywiście, że są.
wejdź na gram.pl, wyszukaj NWN i będzie m.in. najnowszy patch.