Newsor =>problem:/


(Reksio151) #1

size="1" align="left">

Tutaj dodaje się newsy

?php

function load($file){

$plik = @file( $file ) ;

if ( empty( $plik )) return "" ;

$count = count( $plik ) ;

for( $a = 0 ; $a $count ; $a++ )

$e[$a] = chop( $plik[$a] ) ;

return $e ;

}

function add($file, $line ){

if(file_exists( $file )){$plik = @fopen( $file, "a" );}

flock( $plik, 2 ) ;

fwrite( $plik, $line ) ;

flock( $plik, 3 ) ;

fclose( $plik ) ;

}

if ($_POST['opisy']){

$nick=$_POST['nick']; $opis=$_POST['opis'];

add("dane.dat", " ".$nick."

".$opis."


Dodał: Admin

\n");

}

?



cellspacing="0"





Temat:

News:    

style="width:155px;"

value="Dodaj"

Newsy dodane:

?php

$tmp=load("dane.dat");

while (list ($key, $val) = each ($tmp)) {echo " ".$key.". ".$val."

";};

?


(Skr3czu) #2

Ale gdzie wystęouje ten problem gdy dodajesz newsa czy tam gdzie są wyświetlane?


(Reksio151) #3

Tak tam gdzie sie wyswietla. jak napisze jakiegos newsa i on bedzie juz na stronce i odswieze strone to powstanie samoistnie nastepny news taki sam jak poprzedni :confused:


(L337 Crew) #4

7

ponieważ nie ma tutaj sesji itd. a metodą post zostaje nadal wysłane :slight_smile:

Najlepiej po dodaniu newsa daj location: header itd. :slight_smile:

Wtedy już po przeładowaniu strony nie będzie ponownego wysłania formularza.

BTW.

powyższy skrypt jest taki trochę mało praktyczny i ogólnie niezbyt dopracowany .

Naprawdę dużo lepiej coś takiego oprzeć o bazę danych, ponieważ można później wszystko ze sobą łatwo integrować :slight_smile:

Na dodatek jest łatwiej :slight_smile:


(Reksio151) #5

hmmm a moglbys mi przerobic ten skrypt?? :slight_smile: na z mysql bo ja to nie za bardzo z mysql:/