Newsy w Flashu


(Veror) #1

Witam chcę zrobić okienko z newsami w Flashu lecz istnieje jeden problem ... Jak mam to zrobić? Normalnie wykonac okienko i co dalej? Jakieś komendy moze? Szukałem w Google lecz nic takiego nie znalazłem...

Pozdrawiam i z góry dziękuje :wink:


(Skr3czu) #2

Tutaj masz gotowe skrypty newsów możesz jakiś edytować i połaczyć z flashem:

:arrow: http://hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty/News


(Veror) #3

Ohh teraz tp pytanie będzie bajeczne ale jak połączyć np. Php z Flashem?


(Skr3czu) #4

To raczej bedzie duzo roboty...

Ponieważ musisz wszystko z php połaczyć z flashem jeżeli jesteś początkujący i dopiero się uczysz to nie wiem czy sobie poradzisz...


(Veror) #5

A bezpośrednio w Flaschu się jakoś nie da? ;(


(Skr3czu) #6

z samego flasha się nieda trzeba użyć php


(Veror) #7

Hmm no to pokombinuje we flashu troche :stuck_out_tongue: A tak pozatym to bym nawet nie musiał mieć systemu newsów ale żebym chociaż w pliku mógł newsy pisac :stuck_out_tongue_winking_eye: Jest taka opcja możliwa?


(Skr3czu) #8

Można tak ,ale czy to nie jest bez sensu ?

P.S zobacz to:

:arrow: http://www.flashzone.pl


(Veror) #9

Hmm wedlug mnie to niejest bezsensu bo narazie mi to będzie wystarczało :wink: Później połącze to z PHP i będzie git :stuck_out_tongue_winking_eye: To więc jak to zrobić żeby można bylo w pliku tam pisac ? (Chodzi mi o plik np index.htm lub index.php)

Złączono Posta : 01.01.2007 (Pon) 12:50

Ok znalazłem odpowiedni Turorial żeby stworzyć system newsów we flashu :stuck_out_tongue_winking_eye:

[

Może komuś sie przyda oto link http://webmade.org/porady/porady.php?id=198