Nie boot'owalny system

Witam,

Od kilku dni nie chce mianowicie nie chce uruchomić mi się system. Wszystko zaczęło się od momentu, kiedy dezaktywowałem partycję C:\ (nie pytajcie po co ;p;p). Od teraz nawet inny zainstalowany system nie chce się uruchomić. Instaluje się to co może, wszystko jest cacy, a kiedy dochodzi do boot’owania pojawia się komunikat: “A disc read error occurred” i pojawia się, że mogę zresetować komputer ;p Czy ktoś ma jakiś pomysł co do tego? Z góry dziękuję :wink:

Pzdr

W windzie, partycja z której startujesz musi być “ACTIVE” czyli aktywna. Zrobisz to za pomocą dowolnego programu do zarządzania partycjami. Acha, zapomniałem dodać, wejdź do BIOSU i ustaw Access Mode na LBA, czasem to powoduje wspomniany wczesniej problem.

Właśnie wiem, że musi być aktywna tylko problem leży w tym, że za bardzo nie wiem jak ją aktywować nie przez system :slight_smile: A z LBA muszę spróbować ;p

Ustawiłem, ale nic nie daje, cały czas to samo :frowning:

Usuń partycję ““C”” i sformatuj ponownie .

Właśnie tak robiłem, później instalowałem winde i kiedy komputer się restartuje, żeby dalej instalować to pojawia się ten błąd przy boot’owaniu :frowning: