Witam!! Zainstalowałem wczoraj viste na lapku i nie cche mnie połaczyc z netem tzn gdy łacze z moja sieci wifi to łączy sie długo wyskakuje komunikat że to połaczenie trwa dłużej niż zwykle po czym niełaczy się . Problemu nie było gdy miałem zainstalowanego windowsa 7 . Jakieś pomysły dodam że sterowniki poinstalowałem wszystkie do kart sieciowych tez (wyświetla dostapne sieci ale sie z nimi nie łączy ) ![]()
Ja tak samo miałem wielokrotnie na kartach sieciowych Atheros. Sterownik był, widać było sieć, ale nie chciał się łączyć. Czy pobrałeś sterowniki ze strony producenta laptopa ?
bambustysiac , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku 
nie nie pobierałem sterow ze strony producenta bo mialem wszytskie na płycie i tak jak mowiesz karta atheros i dupa wyswietla sieci a nie łaczy sie z nimi
– Dodane 19.05.2011 (Cz) 12:32 –
no i zrobiłem jak mowiles sciaglem wszystkie dostepne pod mojego lapa sterowniki zainstalowalem zrestartowalem lapka i dalej to samo ![]()
a jak to sprawdzic ??
Wiec mam tak
atheros ar5007eg wireless network adapter
atheros l2 fast ethernet 10/100 base-t controller
wiec co dalej ??
No ja teraz tez nie mam neta na lapku a czekam na ziasilacz nowy do kompa ![]()
po każdym sterowniku mam resetnac kompa
No to robiłem tak 2 razy i nic ![]()
A czy jakiś antywirus nie blokuje ruchu sieciowego ?? przez co nie możesz się połączyć
Nie mam antivirusa bo komp jest po przeinstalowaniu windowsa na windowsie 7 nie bylo z tym klopotu ![]()
– Dodane 29.05.2011 (N) 22:19 –
wsumei windows defender to chyba jakas zapora z windowsa mam cos takiego ale nie wiem jak sprawdzic czy to blokuje
Nie ma wykrzykników ![]()
– Dodane 29.05.2011 (N) 22:35 –
jak wejde w menadzer to pisze że karty działaja własciwie ![]()
A może to zapora systemowa coś blokuje może wyłączyć ją sprawdzałeś może http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/11 … wej_w.aspx
Nie ma czegoś takiego jak Centrum mobilności w systemie Windows ![]()
Tak jest tam właczone przy połączeniu bezprzewodowym . Próbowałem wyłączyć i włączyć na nowo ale dalej nie łaczy ![]()
jak masz jakiegos antyvira typu nod albo kaspersky to ci nie pomoge, ale moze byc tak ze to ta zapora windows ci blokuje. wejdz w zapore windows (masz w panelu sterowania). Masz do wyboru wylaczyc zapore albo wejsc i dodac wyjatki do wszystkiego co zwiazane z netem. Jak nie jestes pewien co zwiazane z netem to pisz tutaj 
Wyłaczyłem cała zapore i nic dalej nie łaczy ![]()