Kupiłem ostatnio Asus ZenBook Flip UX360CA i mam problem z Wi-Fi. Laptop nie widzi karty sieciowej jak wchodzę w menedżer urządzeń. Instalowałem sterownik Qualcomm Atheros Wireless Lan Driver and Application Wersja V11.0.0.10232, wcześniej był Intel Wireless Lan Driver and Application Wersja V19.20.3.4, ale też nie widział karty, i Wi-Fi nie działało. Mam Windows 10 64-bit, pobrałem również wszystkie aktualizacje. Chciałbym się zapytać, co mam zrobić, żeby laptop widział kartę i Wi-Fi mi działało, gdyż jest mi to niezbędne.
Sprawdzałes na stronie dokłądnego modelu laptopa w specyfikacji jakiej firmy ma twój model karte wifi czy masz zamiar jeszcze wgrac z 10 róznych firm sterowników i doprowadzić do tego, że będziesz musiał robić Recovery bo system nie będzie miał już pojęcia jaki sterownik ma wczytywac??
Czemu jak ja na stronie Asusa wybiore UX360CA potem windows 10 widzę tylko karte Wirelles Intela jak na moim zrzucie?? A ty inne widzisz?? Może dlatego, ze wybierasz drugi model z listy.
Zaglądałes w specyfikacje na stronie Asusa?? Zobacz na moim zrzucie ze specyfikacji. Pisze coś o Artheos i jeszcze czymś innym?? Pisze WIDI, a to sprzęt Intela.
Jeszcze jedno, czytaj wszystko ze zrozumieniem co ludzie pisza, a nie tylko to co chcesz.
Trzeba dojśc do tego czego nie działa, a nie na pałe coś robic.
Daj zrzut z Menadżera urządzeń z rozwinięta lista kart sieciowych po próbie instalacji sterownikóœ intela. Karta Wifi może jest wyłączone jakąś kombinacją klawiszy bądź w BIOS/UEFi?