Nie czyta USB (1 czyta reszta nie)

Witam.

Mam przy komputerze kilka wejść do USB, 2 z przodu i 2 z tyłu. Jakiś czas temu przestał mi działać 1 z przodu a późnij kolejne 2 z tyłu ;/ obecnie działa tylko 1 i to bez problemu jakie mogą być tego powody?

ten 1 z przodu pisze że nie ma zainstalowanych sterowników ale np. dla mp3 są one nie potrzebne i na 2 porcie działa. A te 2 z tyłu nawet nie wyszukały mp3.

Mam tu kilka screenów może pomogą:

screenusb.png

screenusb4.png

screenusb3.png

screenusb2.png

zainstaluj stery do chipsetu płyty głównej

mam płytę główną Asus K8V-F (FSC OEM) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

gdzie mogę je z najść?

http://support.asus.com/download/downlo … odel=K8V-X

masz tu stery w others jak rozwiniesz jest sterownik usb pierw tylko wybierz system na ekranie który się pojawi po wejściu w link

pobrałem to 2 z listy (Wersja 2.57)

to zainstalować chciałem:

screenusb5.png

wyskakuje ;/

screenusb6.png

zainstaluj SP 3 http://www.download.net.pl/161/Windows- … it-Polski/

i wtedy zainstaluj stery

nic się nie zmieniło dalej ten błąd podczas instalacji jest

A może reinstalka systemu?

Komunikat o nierozpoznaniu sprzętu może też oznaczać uszkodzone porty. Spróbuj wgrać system od nowa i jeżeli nadal będzie to samo oddaj płytę na gwarancję jeżeli jest ważna.

spróbuj wg tego:

port-usb-nie-wykrywa-urzadzenia-t335022.html

master_zonk6 u mnie wo gule nie wykrywa ;/ nic tam nie ma oprócz uniwersalny …

Piotr92 a te z przodu (nie są zintegrowane z płytą główną) też mogły by paść?

ridzi2 , najpierw Klikamy Widok i Pokaż ukryte urządzenia. Wtedy ukryte urządzenia powinny się pokazać.

Powiem Ci szczerze, że nie wiem. Bynajmniej te na płycie mogą być uszkodzne, bo mój kolega miał tak, że działał mu tylko jeden port usb i po uszkodzeniu płyty(chyba zasilanie poleciało, bo płyta nie dawała żadnych oznak życia) oddał na gwarancję i właśnie przy okazji wspomniał o uszkodzonych portach, płyta wróciła z serwisu sprawna i jak się okazało porty usb też działały…

tam widnieje tylko :

screenusb7.png