Nie da się aktywować Windowsa XP po instalacji SP3


(Tux4) #1

Miałem kłopoty z aktywacją, ale po wielu trudach mi się udało. Kiedy zainstalowałem Service Pack 3, to WGA zaczął informować o nieaktywowanym Windowsie. Niestety, nie mogę go już aktywować. Co robić?

PS: Nie da się usunąć SP3.

PS2: Czy Przywracanie systemu do stanu sprzed 2 dni by coś dało?


(Drobok) #2

Usuń wba.dbl i wba.bak z katalogu %systemroot%/system32. Po czym ponownie aktywuj system.


(Tux4) #3

Nie ma takich plików w system32


(Pablo79) #4

To spróbuj dokonać aktywacji przez telefon.


(Tux4) #5

Nalepka z kluczem produktu na obudowie komputera się trochę zdarła. Co trzeba tam podać?


(Drobok) #6

Klucz podany ci po wybraniu opcji "aktywuj przez telefon" w programie do aktywacji. A co do tych plików to normalnie ich nie widać, musisz tam wejść np za pomocą dosa, czy też linuxa.

//edit wybacz przejęzyczyłem się. Po prostu dostajesz takiego długiego keya i musisz go podać automatowi. Jeśli chcesz rozmawiać z konsultantem opisz mu swój problem może ci coś poradzi.


(Tux4) #7

A czy odinstalowanie SP3 przywróciłby aktywację? Czy Przywracanie systemu coś da?


(phx84lbn) #8

Jeśli system był aktywowany a później dopiero zainstalowany SP3 to powinno działac bez problemu. Jeśli system się "deaktywuje" to musisz skontaktować się z MS KLIK!!

Ponadto polecam (podobnie jak chłopaki mówili) aktywację przez telefon...

Po wprowadzeniu swojego klucza system wygeneruje coś w rodzaju sumy kontrolnej - musisz ją podać automatowi a on poda Ci właściwy klucz aktywacyjny.


(Tux4) #9

Problem rozwiązany. Dzięki za pomoc.