Nie da się niczego probać z Internetu


(kamil_w) #1

Cześć. Po aktualizacji Windowsa 10 Pro do najnowszej wersji pojawił się u mnie taki problem, że nie da się niczego pobrać z Internetu. Próbuję z poziomu Microsoft Edge, Internet Explorera, Firefoxa... nic. Klikam w link i nic się nie dzieje.

C:\WINDOWS\system32systeminfo

Host Name: SDPWWKLVN7
OS Name: Microsoft Windows 10 Pro
OS Version: 10.0.10586 N/A Build 10586
OS Manufacturer: Microsoft Corporation
OS Configuration: Standalone Workstation
OS Build Type: Multiprocessor Free
Registered Owner: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Registered Organization:
Product ID: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Original Install Date: 09.12.2015, 16:54:50
System Boot Time: 09.12.2015, 17:19:28
System Manufacturer: Acer
System Model: Aspire VN7-591G
System Type: x64-based PC
Processor(s): 1 Processor(s) Installed.
                           [01]: Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3 GenuineIntel ~2901 Mhz
BIOS Version: Insyde Corp. V1.08, 12.09.2014
Windows Directory: C:\WINDOWS
System Directory: C:\WINDOWS\system32
Boot Device: \Device\HarddiskVolume2
System Locale: pl;Polski
Input Locale: pl;Polski
Time Zone: (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
Total Physical Memory: 16 307 MB
Available Physical Memory: 14 012 MB
Virtual Memory: Max Size: 17 331 MB
Virtual Memory: Available: 15 073 MB
Virtual Memory: In Use: 2 258 MB
Page File Location(s): S:\pagefile.sys
Domain: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Logon Server: \\MicrosoftAccount
Hotfix(s): 1 Hotfix(s) Installed.
                           [01]: KB3116900
Network Card(s): 3 NIC(s) Installed.
                           [01]: Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network Adapter
                                 Connection Name: Wi-Fi
                                 DHCP Enabled: Yes
                                 DHCP Server: N/A
                                 IP address(es)
                           [02]: Realtek PCIe GBE Family Controller
                                 Connection Name: Ethernet
                                 Status: Media disconnected
                           [03]: Microsoft Network Adapter Multiplexor Driver
                                 Connection Name: Ethernet 3
                                 DHCP Enabled: Yes
                                 DHCP Server: 192.168.1.1
                                 IP address(es)
                                 [01]: 192.168.1.11
                                 [02]: fe80::dc0b:2154:2016:4ada
Hyper-V Requirements: A hypervisor has been detected. Features required for Hyper-V will not be displayed.

C:\WINDOWS\system32

 

 

  1. Miał ktoś taki problem już i go rozwiązał?

  2. Jak ktoś jeszcze nie zrobił aktualizacji do najnowszego buildu Windowsa 10, to polecam przed aktualizacją zrobić kopię zapasową za pomocą np. Paragon Hard Disk Managera, Acronis TrueImage albo innego programu.